marieke

Verlaging overdrachtsbelasting gunstig voor ZZP'ers

ZZP'ers die werkzaam zijn in de bouwsector hebben veel baat bij de verlaging van de overdrachtsbelasting. Deze maatregel zal ervoor zorgen dat de vastgelopen huizenmarkt weer in beweging komt, aldus Stichting ZZP Nederland.

Naar verwachting zal de nieuwbouw hierdoor iets aantrekken. Daarnaast zullen er door een toename van het aantal verhuizingen meer verbouwingen worden aangevraagd. Met name dat laatste is goed nieuws voor de vele ZZP'ers die zijn geswitcht van de nieuwbouw naar de particuliere verbouw.

Bouwteams

ZZP Nederland is van mening dat ZZP'ers betere kansen hebben op de verbouwmarkt wanneer zij samenwerken als 'allround bouwteams'. Particulieren vinden het vaak lastig om alle verschillende vakmensen te verzamelen die zij voor hun verbouwing nodig hebben. Een gevarieerd bouwteam (bijvoorbeeld een timmerman, stukadoor, schilder etc.) kunnen deze zorgen van particulieren zo uit handen nemen. Een ander voordeel is dat ZZP bouwteams doorgaans geen overheadkosten hebben en scherper kunnen offreren.

Impuls

Het kabinet heeft de overdrachtsbelasting tijdelijk verlaagd van zes naar twee procent. Deze maatregel is gunstig voor starters op de woningmarkt en doorstromers, omdat die hun oude woning sneller kunnen verkopen. Het is de bedoeling dat, naast het handhaven van de hypotheekrenteaftrek, de verlaging van de overdrachtsbelasting de woningmarkt een nieuwe impuls geeft.

Gepubliceerd op:
05-07-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Bouw

Of je nou werkt als aannemer, stukadoor of carrière wilt maken in de elektrotechniek of wegenbouw: de bouw biedt talloze mogelijkheden voor het starten van een eigen bedrijf. Maar deze sector is altijd in ontwikkeling; zo zijn duurzame bouwprojecten de laatste jaren steeds meer in opkomst. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers en ZZP'ers in de bouw. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Stappenplan: start een schildersbedrijf in 9 stappen
  2. ​​Checklist: hoe werkt een aanbesteding van de overheid?
  3. ZZP'ers en de bouwvak: zo zit dat

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de bouwsector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.