marieke

Extra boete voor winkeldief nu landelijk

Winkeliers die slachtoffer zijn geworden van winkeldiefstal, kunnen nu overal in Nederland gebruikmaken van de regeling om direct af te rekenen met de dief. Als de dief gepakt wordt, kan de winkelier bij hem een standaardschadevergoeding claimen van 151 euro. Deze wordt als extra boete bij de winkeldief geïnd, naast een eventuele strafrechtelijke boete.

De regeling Afrekenen met winkeldieven is door het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) in het leven geroepen op verzoek van het ministerie van Justitie. De afgelopen jaren werden op verscheidene plaatsen proeven gehouden met de extra boete. Eerst in Amsterdam, daarna ook in Ede, Wageningen, Huissen, Elst, Duiven en Huizen. De deelnemende gemeenten reageerden stuk voor stuk enthousiast op de resultaten.

Afgelopen dinsdag verrichtte staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie in Rotterdam de landelijke aftrap in winkelcentrum Keizerswaard .
 

Gepubliceerd op:
31-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Detailhandel

Als je een bedrijf wilt starten in de detailhandel (non-food en food), ben je straks werkzaam in een uiterst diverse sector. Zo scharen we drogisterijen, maar ook bouwmarkten, supermarkten en versspeciaalzaken onder de detailhandel. Bij het openen van een winkel of speciaalzaak komt meer kijken dan je misschien zou denken. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers in de detailhandel, zoals:

  1. Stappenplan 1: een winkel beginnen in 11 stappen
  2. Checklist 2: zo combineer je een online en fysieke winkel
  3. Een webshop starten? Dat doe je zo

Op zoek naar recente informatie over jouw branche? Klik hier voor cijfers en trends over de detailhandel non-food sector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.