marieke

Familiebedrijven werken graag met buitenlanders

Nederlandse midden- en kleinbedrijven geven vaak de voorkeur aan het werken met buitenlandse werknemers. Vier op de tien ondernemers is van mening dat deze krachten gemotiveerder zijn, betere kwaliteit leveren en minder geld kosten.

Een belangrijke uitkomst van de door de Familiebedrijven Barometer van Van Lanschot ondervraagde directeuren-groot aandeelhouders (DGA's) is dat ruim de helft dit voorjaar behoefte had aan nieuw personeel. Twaalf procent van de ondervraagden gaf zelfs aan in de nabije toekomst te willen uitbreiden.

Geschikt personeel

Het vinden van geschikt personeel - met name als het gaat om geschoolde en technische werknemers - wordt steeds moeilijker. Uit de Barometer blijkt dat vier van de tien ondernemers daarom vaak buitenlandse ondernemers in dienst nemen, omdat ervaring voor hen zwaarder telt dan het hebben van de juiste papieren.

Gepubliceerd op:
15-06-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Detailhandel

Als je een bedrijf wilt starten in de detailhandel (non-food en food), ben je straks werkzaam in een uiterst diverse sector. Zo scharen we drogisterijen, maar ook bouwmarkten, supermarkten en versspeciaalzaken onder de detailhandel. Bij het openen van een winkel of speciaalzaak komt meer kijken dan je misschien zou denken. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers in de detailhandel, zoals:

  1. Stappenplan 1: een winkel beginnen in 11 stappen
  2. Checklist 2: zo combineer je een online en fysieke winkel
  3. Een webshop starten? Dat doe je zo

Op zoek naar recente informatie over jouw branche? Klik hier voor cijfers en trends over de detailhandel non-food sector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.