marieke

Hero'z: Een herenkledingzaak met een zestienjarig meisje aan het roer

Zelf vindt ze er niets raars aan. De zestienjarige Michelle Sterrenburg uit Raamsdonksveer is eigenaar van een winkel in herenkleding. De kans diende zich onverwacht aan. De winkel waar de scholiere aan de detailhandelsschool met veel plezier werkte en stage liep, zocht een nieuwe eigenaar. Dat werd dus een zestienjarige.

Het ondernemen zit Michelle Sterrenburg in het bloed. "Vroeger speelde ik altijd al winkeltje", zegt ze. Dat ze op haar zestiende al serieus winkeltje zou gaan spelen, had echter niemand verwacht. Vader Sterrenburg, zelf eigenaar van een winkel in Geertruidenberg, ondersteunde zijn dochter financieel en met advies. Moeder helpt drie dagen in de week mee in de winkel.

Opleiding

Zelf is de jonge onderneemster vijf dagen in de winkel te vinden, één dag in de week werkt ze aan haar opleiding detailhandel. Ze zit in het eerste jaar van de BBL-opleiding (Beroeps Begeleidende Leerweg) detailhandel aan het Bredase Florijn College.

Leermeester

Ze kreeg de kans om de opleiding versneld te doorlopen. Normaal gesproken duurt de opleiding anderhalf à twee jaar, maar Sterrenburg hoopt hem deze zomer al af te ronden. Daarna wil de ambitieuze onderneemster ook nog haar ondernemersdiploma halen en wil ze leermeester worden, zodat ze andere studenten kan begeleiden.

Diverse kranten en televisieprogramma's (waaronder SBS6' Hart van Nederland) besteedden al aandacht aan de opmerkelijk jonge onderneemster.

Gepubliceerd op:
25-02-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Detailhandel

Als je een bedrijf wilt starten in de detailhandel (non-food en food), ben je straks werkzaam in een uiterst diverse sector. Zo scharen we drogisterijen, maar ook bouwmarkten, supermarkten en versspeciaalzaken onder de detailhandel. Bij het openen van een winkel of speciaalzaak komt meer kijken dan je misschien zou denken. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers in de detailhandel, zoals:

  1. Stappenplan 1: een winkel beginnen in 11 stappen
  2. Checklist 2: zo combineer je een online en fysieke winkel
  3. Een webshop starten? Dat doe je zo

Op zoek naar recente informatie over jouw branche? Klik hier voor cijfers en trends over de detailhandel non-food sector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.