marieke

Huishoudens geven minder geld uit

Nederlandse huishoudens hebben afgelopen juni 0,9 procent minder geld uitgegeven dan in dezelfde maand vorig jaar. Voor het eerst in ruim een jaar waren hun bestedingen lager dan in 2010. Dat blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Aan goederen werd door Nederlandse huishoudens over de hele linie minder geld uitgegeven. De bestedingen aan voedings- en genotmiddelen vielen 3,7 procent lager uit. Hetzelfde was het geval met de bestedingen aan duurzame goederen.

Personenauto's

CBS stelt dat een dergelijke afname zich bij de duurzame goederen al anderhalf jaar niet meer heeft voorgedaan. De daling komt voor een groot deel door de uitgaven aan nieuwe personenauto's. Deze waren in juni veel lager dan in 2010, terwijl er in eerdere maanden juist een sterke toename te constateren viel.

Gepubliceerd op:
23-08-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Detailhandel

Als je een bedrijf wilt starten in de detailhandel (non-food en food), ben je straks werkzaam in een uiterst diverse sector. Zo scharen we drogisterijen, maar ook bouwmarkten, supermarkten en versspeciaalzaken onder de detailhandel. Bij het openen van een winkel of speciaalzaak komt meer kijken dan je misschien zou denken. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers in de detailhandel, zoals:

  1. Stappenplan 1: een winkel beginnen in 11 stappen
  2. Checklist 2: zo combineer je een online en fysieke winkel
  3. Een webshop starten? Dat doe je zo

Op zoek naar recente informatie over jouw branche? Klik hier voor cijfers en trends over de detailhandel non-food sector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.