marieke

Iets meer omzet in detailhandel

De Nederlandse detailhandel heeft in januari van dit jaar 1,5 procent meer omzet behaald in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).De prijzen waren 2,0 procent hoger, maar het volume in de detailhandel kromp 0,4 procent.

De omzetontwikkeling werd in januari negatief beïnvloed doordat de samenstelling van koopdagen minder gunstig was dan in dezelfde maand vorig jaar. Als de cijfers voor dit effect worden gecorrigeerd, komt de omzetgroei uit op ongeveer 3 procent.

Bij de non-foodwinkels lag de omzet in januari jl. 1 procent hoger dan in dezelfde maand in 2010. Vooral winkels in bovenkleding en consumentenelektronica behaalden meer omzet. De omzet van drogisterijen en textielsupermarkten was daarentegen flink lager dan een jaar eerder.

In een pdf van het CBS zijn de complete cijfers terug te zien.

 

 

Gepubliceerd op:
16-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Detailhandel

Als je een bedrijf wilt starten in de detailhandel (non-food en food), ben je straks werkzaam in een uiterst diverse sector. Zo scharen we drogisterijen, maar ook bouwmarkten, supermarkten en versspeciaalzaken onder de detailhandel. Bij het openen van een winkel of speciaalzaak komt meer kijken dan je misschien zou denken. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers in de detailhandel, zoals:

  1. Stappenplan 1: een winkel beginnen in 11 stappen
  2. Checklist 2: zo combineer je een online en fysieke winkel
  3. Een webshop starten? Dat doe je zo

Op zoek naar recente informatie over jouw branche? Klik hier voor cijfers en trends over de detailhandel non-food sector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.