marieke

Kerstomzet naar verwachting lager dan in 2010

Nederlanders zullen naar verwachting deze kerst iets minder geld uitgeven dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakte Detailhandel Nederland afgelopen donderdag bekend. Dit heeft alles te maken met de verslechterde economische situatie, waardoor veel Nederlanders besluiten weer meer een hand op de knip houden.

Detailhandel Nederland ging bij winkeliers na hoeveel zij deze kerst verwachten om te zetten. De ondervraagde winkels gaan uit van een extra omzet van 780 miljoen euro. Dat is vijf miljoen minder inkomsten dan in 2010, aldus de brancheorganisatie. Detailhandel Nederland noemt het geen opvallend grote daling, maar stelt wel dat Nederlandse consumenten gezien de aanhoudende recessie weer een stuk voorzichtiger omgaan met het uitgeven van geld dan vorig jaar.

Gepubliceerd op:
16-12-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Detailhandel

Als je een bedrijf wilt starten in de detailhandel (non-food en food), ben je straks werkzaam in een uiterst diverse sector. Zo scharen we drogisterijen, maar ook bouwmarkten, supermarkten en versspeciaalzaken onder de detailhandel. Bij het openen van een winkel of speciaalzaak komt meer kijken dan je misschien zou denken. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers in de detailhandel, zoals:

  1. Stappenplan 1: een winkel beginnen in 11 stappen
  2. Checklist 2: zo combineer je een online en fysieke winkel
  3. Een webshop starten? Dat doe je zo

Op zoek naar recente informatie over jouw branche? Klik hier voor cijfers en trends over de detailhandel non-food sector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.