marieke

Minder omzet voor detailhandel in januari

Het einde van de crisis lijkt nog niet in zicht voor de Nederlandse detailhandel. Afgelopen januari maakte de sector een half procent minder omzet dan in dezelfde maand het jaar daarvoor. De prijzen waren 2,6 procent hoger, terwijl het volume met drie procent kromp, zo bleek eind vorige week uit gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De teruglopende omzet bleef in januari nog enigszins beperkt doordat deze maand een gunstig aantal koopdagen bevatte. Het positieve effect hiervan op de omzet van de totale detailhandel bedraagt circa twee procent. Bij de non-foodwinkels had de hele branche (met uitzondering van drogisterijen en supermarkten) het zwaar; hier kwam de omzet ruim drie procent lager uit en kromp het volume met bijna vijf procent. Winkels in voedings- en genotmiddelen deden het een stuk beter en wisten zelfs bijna zes procent meer omzet te maken. Er zat ook groei in de omzet van postorderbedrijven en internetwinkels; hier werd een omzetgroei van drie procent geconstateerd.

Lees het oorspronkelijke artikel in de Financiële Telegraaf. Klik hier voor de laatste Cijfers & Trends in de detailhandelbranche.

Gepubliceerd op:
18-03-2013

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Detailhandel

Als je een bedrijf wilt starten in de detailhandel (non-food en food), ben je straks werkzaam in een uiterst diverse sector. Zo scharen we drogisterijen, maar ook bouwmarkten, supermarkten en versspeciaalzaken onder de detailhandel. Bij het openen van een winkel of speciaalzaak komt meer kijken dan je misschien zou denken. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers in de detailhandel, zoals:

  1. Stappenplan 1: een winkel beginnen in 11 stappen
  2. Checklist 2: zo combineer je een online en fysieke winkel
  3. Een webshop starten? Dat doe je zo

Op zoek naar recente informatie over jouw branche? Klik hier voor cijfers en trends over de detailhandel non-food sector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.