Nederlandse startup verkozen tot beste van West-Europa

Nederlandse startup verkozen tot beste van West-Europa

De Nederlandse/Britse onderneming NearSt heeft afgelopen week in Londen de titel 'Meest veelbelovende startup van West-Europa' gewonnen. Het bedrijf heeft een online platform ontwikkeld voor offline winkeliers in de Londense winkelstraten, zodat fysieke winkels makkelijker kunnen concurreren met webshops.

NearSt werd opgericht in 2015 door twee Nederlandse ondernemers (Max Kreijn en Thomas Schoffelen) en hun Engelse compagnon Nick Brackenbury. Het voornaamste doel van de startup is om de binnenstad, die ook in Engeland moeite heeft om te concurreren met het steeds populairder wordende online shoppen, weer aantrekkelijk(er) te maken voor de consument. 

Dit wil NearSt bereiken door producten in winkels via smartphones zoekbaar te maken voor klanten in de nabije omgeving. "Mensen shoppen online, omdat het makkelijker is", licht mede-oprichter Max Kreijn toe op Emerce. "Met onze technologie slaan we een noodzakelijke brug tussen winkels en 'online shoppers' in de buurt."

Boekwinkels

NearSt werkt op dit moment al samen met tientallen boekwinkels in Londen. De focus ligt in eerste instantie op de fysieke boekhandelbranche, aangezien deze sector al jarenlang veel concurrentie heeft van webwinkels. De keuze voor Londen was ook snel gemaakt, omdat "de markt groot is en je hier als startup snel toegang hebt tot kapitaal, een netwerk en talent."

Get In The Ring 

Het bedrijf werd afgelopen week verkozen tot meest veelbelovende startup van West-Europa. NearSt won deze titel tijdens het 'Get In The Ring'-event in Londen, waar startups met internationale potentie een podium krijgen om in contact te komen met investeerders en hun naamsbekendheid te vergroten bij de doelgroep. 

NearSt maakt nog kans op het winnen van de wereldwijde titel. Deze 'hoofdprijs' zal op 15 maart aanstaande worden uitgereikt tijdens de grote finale van Get In The Ring in Medellín, Colombia.

Bron: Emerce

Gepubliceerd op:
29-02-2016

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Detailhandel

Als je een bedrijf wilt starten in de detailhandel (non-food en food), ben je straks werkzaam in een uiterst diverse sector. Zo scharen we drogisterijen, maar ook bouwmarkten, supermarkten en versspeciaalzaken onder de detailhandel. Bij het openen van een winkel of speciaalzaak komt meer kijken dan je misschien zou denken. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers in de detailhandel, zoals:

  1. Stappenplan 1: een winkel beginnen in 11 stappen
  2. Checklist 2: zo combineer je een online en fysieke winkel
  3. Een webshop starten? Dat doe je zo

Op zoek naar recente informatie over jouw branche? Klik hier voor cijfers en trends over de detailhandel non-food sector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.917 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.