marieke

Omzet detailhandel groeit iets door hogere prijzen

De Nederlandse detailhandel heeft afgelopen augustus 2,5 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode in 2010. Deze toename was volledig toe te schrijven aan hogere prijzen, zo blijkt uit recent gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vergeleken met vorig jaar was de samenstelling van de koopdagen deze augustus een stuk gunstiger. Na correctie voor dit effect lag de omzet op hetzelfde niveau als een jaar eerder. Het volume kromp met bijna drie procent.

Omzetstijging

Voor winkels in non-foodartikelen nam de omzet toe met bijna één procent, wederom vanwege het feit dat klanten meer geld moesten betalen voor de producten. De meeste andere onderliggende branches constateerden ook een omzetstijging, op de doe-het-zelfwinkels en winkels in consumentenelektronica na. Zij boekten juist minder omzet.

Gepubliceerd op:
17-10-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Detailhandel

Als je een bedrijf wilt starten in de detailhandel (non-food en food), ben je straks werkzaam in een uiterst diverse sector. Zo scharen we drogisterijen, maar ook bouwmarkten, supermarkten en versspeciaalzaken onder de detailhandel. Bij het openen van een winkel of speciaalzaak komt meer kijken dan je misschien zou denken. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers in de detailhandel, zoals:

  1. Stappenplan 1: een winkel beginnen in 11 stappen
  2. Checklist 2: zo combineer je een online en fysieke winkel
  3. Een webshop starten? Dat doe je zo

Op zoek naar recente informatie over jouw branche? Klik hier voor cijfers en trends over de detailhandel non-food sector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.