marieke

Omzet detailhandel iets toegenomen

De Nederlandse detailhandel zit weer in de lift. Afgelopen mei heeft deze branche 1,6 procent meer omzet behaald dan in dezelfde maand vorig jaar. De prijzen kwamen 1,8 procent hoger uit, maar het volume kromp met 0,2 procent, zo blijkt uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De omzetstijging was vooral te danken aan de supermarkten, omdat de omzet in deze sector steeg met zeven procent. Dit was bijna twee procent meer dan in mei 2011. Daarnaast hebben postorderbedrijven en internetwinkels (acht procent) bijgedragen aan deze recente omzetstijging.

Omzet

Niet alle zaken in de detailhandel deden het echter even goed. Met name winkels voor woninginrichting, textielsupermarkten en doe-het-zelfwinkels zetten afgelopen mei juist minder om dan in dezelfde periode het jaar ervoor. Ook de hogere brandstofprijzen hebben niet bijgedragen aan de omzetstijging; tankstations gingen er in de onderzochte periode juist 1 procent op achteruit.

Lees het hele bericht op CBS.nl.

Gepubliceerd op:
13-07-2012

Wat vind je van dit artikel?

x2
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Detailhandel

Als je een bedrijf wilt starten in de detailhandel (non-food en food), ben je straks werkzaam in een uiterst diverse sector. Zo scharen we drogisterijen, maar ook bouwmarkten, supermarkten en versspeciaalzaken onder de detailhandel. Bij het openen van een winkel of speciaalzaak komt meer kijken dan je misschien zou denken. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers in de detailhandel, zoals:

  1. Stappenplan 1: een winkel beginnen in 11 stappen
  2. Checklist 2: zo combineer je een online en fysieke winkel
  3. Een webshop starten? Dat doe je zo

Op zoek naar recente informatie over jouw branche? Klik hier voor cijfers en trends over de detailhandel non-food sector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.