marieke

Pasen brengt supermarkten veel extra omzet

De supermarkten in ons land kunnen zich meer dan ooit verheugen op de paasdagen. Volgens marktonderzoeker GfK zal de paasomzet dit jaar 2011 zo'n 2,5 procent hoger uitvallen dan vorig jaar en rond de 730 miljoen uitkomen.

Dat concludeert het GfK op basis van GfK Paasprognose en het GfK Voorjaarsrapport 2011. In tegenstelling tot Kerst is Pasen volgens GfK meer gericht op ontbijt en lunch en minder op het diner. Toppers met Pasen zijn het gevulde brood en het voorgebakken brood, maar ook bloemen en planten zijn in trek.

Volgens het onderzoeksbureau oriënteert de consument zich tijdens deze feestdagen breder voor het winkelbezoek. Behalve de folder (52 procent bekijkt de folder voor winkelbezoek), wordt er ook vaker dan in een normale week naar advertenties in dagbladen en op internet gekeken. De prijs van de producten of speciale aanbiedingen speelt een opmerkelijk kleine rol, in tegenstelling tot het assortiment en de verskeuze, zo is te lezen in het GfK-rapport.

 

Gepubliceerd op:
31-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Detailhandel

Als je een bedrijf wilt starten in de detailhandel (non-food en food), ben je straks werkzaam in een uiterst diverse sector. Zo scharen we drogisterijen, maar ook bouwmarkten, supermarkten en versspeciaalzaken onder de detailhandel. Bij het openen van een winkel of speciaalzaak komt meer kijken dan je misschien zou denken. Op deze pagina's vind je belangrijke informatie en tips voor startende ondernemers in de detailhandel, zoals:

  1. Stappenplan 1: een winkel beginnen in 11 stappen
  2. Checklist 2: zo combineer je een online en fysieke winkel
  3. Een webshop starten? Dat doe je zo

Op zoek naar recente informatie over jouw branche? Klik hier voor cijfers en trends over de detailhandel non-food sector.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.