marieke

Offerti.nl: Marktplaats voor dienstverleners

Een marktplaats waar dienstverleners en opdrachtgevers elkaar direct en effectief kunnen vinden. Dat is de opzet van Offerti.nl, een online startup die zegt het gat op te vullen dat Gouden Gids en Telefoongids achterlaten.

Opdrachtgevers kunnen op Offerti.nl hun opdrachten plaatsen voor een zakelijke dienst, zoals grafisch ontwerp, accountancy of advies. Zakelijk dienstverleners kunnen vervolgens reageren middels het plaatsen van een offerte. Binnen 24 uur heeft de opdrachtgever zo meerdere offertes in huis.

Offertes plaatsen
Aanbieders van zakelijke diensten kunnen ook zelf offertes plaatsen voor opdrachten in hun specifieke vakgebied. Professionals kunnen zich gratis inschrijven en krijgen vervolgens dagelijks de openstaande opdrachten in hun vakgebied doorgemaild. Offreren kost tussen de 6 en 20 euro.

Per sector
Initiatiefnemers van Offerti.nl zijn Daan Sanders, Koen van Santvoord, Bram Ellens en Marten van der Veen. Ze baseerden hun idee op een serie online telefoonboeken die door Van Santvoord en Van der Veen waren opgezet. Die online telefoongidsen waren ingedeeld per sector. Daan Sanders en Bram Ellens werden aan het team toegevoegd om het bedrijf uit te bouwen en professionaliseren. Sanders keek hierbij onder meer naar Werkspot, een offertesite voor klussen in en om het huis, en zag in dat dat model veel beter, want directer werkte dan het telefoonboekconcept.

Elf vakgebieden
Nu, zo'n tweeënhalf jaar na de start, staan 14.500 professionals in de database, in elf vakgebieden. Dat aantal groeit hard; elke maand komen er duizend bedrijven bij. Op een rustige dag worden zo’n honderd offertes uitgebracht; op een drukke dag zijn dat er zo vierhonderd. De ambities bij de oprichters zijn groot: in twee jaar tijd denken ze uit te komen op een jaaromzet van twee tot drie miljoen euro.

Gepubliceerd op:
25-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Dienstverlening

Leuk weetje voor op een verjaardag: meer dan de helft van de mensen die voor zichzelf begint, start een bedrijf in de zakelijke dienstverlening. Deze sector is dan ook erg breed - zo vallen onder meer makelaarskantoren en schoonmaakbedrijven onder de 'dienstverleningsparaplu' - en biedt veel mogelijkheden voor startende ondernemers.

Hieronder vind je belangrijke informatie voor ondernemers in de zakelijke dienstverlening. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Start jij als ZZP'er in de dienstverlening? Deze checklist helpt je op weg
  2. Stappenplan 1: starten in de zakelijke dienstverlening doe je zo
  3. ​​Stappenplan 2: een eigen kapperszaak in 10 stappen

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de sector dienstverlening.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.