marieke

Zakelijk dienstverleners blijven positief over toekomst

Zakelijk dienstverleners in Nederland zijn ook in april optimistisch gebleven over hun toekomstige omzet. Het optimisme is wel iets minder dan het in maart was. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Het aantal ondernemers dat verwacht dat de omzet in de komende drie maanden zal toenemen, was in april nog steeds veel groter dan het aantal dat een afname voorzag. Het saldo kwam uit op +23, tegen +41 in maart. Vooral bij de uitzendbureaus blijft het optimisme over de toekomstige omzet groot.

Personeel

Niet alleen over de omzet, maar ook over de verwachte personeelsomvang en het economisch klimaat toonden de zakelijk dienstverleners zich positief. De verwachting over de toekomstige personeelsomvang verbeterde.

Economisch klimaat

In april rekenden er iets meer zakelijke dienstverleners op een toename van de personeelssterkte in de komende drie maanden dan op een afname. In maart was dit andersom. De ondernemers waren in april ook positiever dan in maart over het algemeen economisch klimaat.

Gepubliceerd op:
27-04-2011

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Dienstverlening

Leuk weetje voor op een verjaardag: meer dan de helft van de mensen die voor zichzelf begint, start een bedrijf in de zakelijke dienstverlening. Deze sector is dan ook erg breed - zo vallen onder meer makelaarskantoren en schoonmaakbedrijven onder de 'dienstverleningsparaplu' - en biedt veel mogelijkheden voor startende ondernemers.

Hieronder vind je belangrijke informatie voor ondernemers in de zakelijke dienstverlening. Kijk bijvoorbeeld eens naar:

  1. Start jij als ZZP'er in de dienstverlening? Deze checklist helpt je op weg
  2. Stappenplan 1: starten in de zakelijke dienstverlening doe je zo
  3. ​​Stappenplan 2: een eigen kapperszaak in 10 stappen

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de sector dienstverlening.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.