marieke

Aantal Bed & Breakfasts groeit enorm

Het aantal Bed & Breakfasts in Nederland groeit enorm. Mede door de invloed van de economische crisis zijn de kleine pensions de afgelopen zeven jaar meer dan verdubbeld. Waren er in 2004 nog 2000 B&B's, inmiddels zijn het er 5500.

De crisis is voor veel nieuwe pensioneigenaren aanleiding geweest om hun droom waar te maken. Vanwege het verlies van hun baan moest het roer om en met name (voormalig) tweeverdieners besloten hierop een deel van het ruime huis te gaan verhuren om extra inkomsten te genereren.

Brancheonderzoek

Ruim zestig procent van de B&B's bevat maar één of twee kamers die verhuurd worden, zo blijkt uit een brancheonderzoek. Steeds meer gemeenten maken het planologisch mogelijk om een Bed & Breakfast te beginnen en ook makelaars zien mogelijkheden. Lastig te verkopen huizen worden nu aangeboden als luxe pensions, inclusief vergunning voor een B&B.

Lees het hele artikel in dagblad Sp!ts

Gepubliceerd op:
19-10-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Foodtrucks zijn razend populair. We hebben het niet meer over de ouderwetse patatkraam of ijscokar, tegenwoordig zijn er nog veel meer producten die je vanuit een foodtruck kunt verkopen. Met welke regels krijg je als eigenaar van een foodtruck te maken en waarop moet je letten?

Foodtruck beginnen: dit zijn de regels
Foodtruck beginnen: dit zijn de regels

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.747 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.