marieke

Chinese ondernemer zoekt nieuwe horecaconcepten

Het traditionele Chinese restaurant verliest meer en meer terrein aan innovatieve horecaconcepten, bedacht door de nieuwe Chinese generatie. Dagblad De Telegraaf schrijft dat het traditionele Chinese restaurant kampt onder een verslechterend imago en een schreeuwend tekort aan goede koks, maar dat de jonge Chinese ondernemers succesvol zijn met allerlei andere oosterse restaurantconcepten, snackbars en hotels.

Te denken valt aan hippe concepten, zoals wokrestaurants, oosterse specialiteitenrestaurants en all-you-can-eat zaken. Groot voordeel dat Chinese ondernemers hebben ten opzichte van hun Nederlandse collega's, is dat zij in veel gevallen een financiering binnen de eigen familiekring kunnen regelen, iets wat in westerse kringen minder gebruikelijk is. De Chinese cultuur verplicht familieleden elkaar hierin te helpen.

Personeel

Opvallend veel Chinezen starten een bedrijf in de fastfoodsector of hotellerie. Volgens De Telegraaf is in Amsterdam inmiddels een vijfde van de hotels in handen van Chinese groepen. In snackbars weten Chinezen door zelf keihard te werken, flink te kunnen besparen op personeel.

Cijfers & trends

Heeft u ook een goed idee voor een horecaconcept? Kijk dan eerst eens naar de cijfers & trends van de horecasector

Gepubliceerd op:
06-05-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Foodtrucks zijn razend populair. We hebben het niet meer over de ouderwetse patatkraam of ijscokar, tegenwoordig zijn er nog veel meer producten die je vanuit een foodtruck kunt verkopen. Met welke regels krijg je als eigenaar van een foodtruck te maken en waarop moet je letten?

Foodtruck beginnen: dit zijn de regels
Foodtruck beginnen: dit zijn de regels

Welke vergunningen heb je nodig in de horeca? Iedereen die een café, lunchroom of eettent wil beginnen, moet een aantal verplichte vergunningen aanvragen. Met deze checklist horecavergunningen zit je gebakken.

Checklist horeca vergunningen
Checklist horeca vergunningen

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten kosteloos in je mailbox.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 3.455 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.