marieke

Eat2Be: Fastfood, maar dan biologisch en vol ambities

Op 12 maart a.s. gaat in Groningen de eerste vestiging open van Eat2Be. Een biologische hamburgerketen met grote ambities: Binnen vier jaar moet er een keten staan met landelijke dekking.

Op de website van ondernemersplatform Sprout verbazen initiatiefnemers Christiaan Zwarteveen en Leon Schuitemaker zich erover dat er in Nederland nog geen keten bestond die zich richt op biologisch fastfood. Er zijn wel wat individuele biologische cafetaria's, maar een keten die het op kan nemen tegen de bestaande hamburgergiganten, was er nog niet in ons land. Dat gaat nu dus veranderen als het aan Zwarteveen en Schuitemaker ligt.

Enquêtes
Volgens de initiatiefnemers is de tijd rijp voor biologisch fastfood. Ze wijzen daarbij op de positieve reacties die ze haalden uit zelf afgenomen enquêtes en cijfers van de Task Force Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Deze taskforce liet in december weten dat de verkoop van biologisch voedsel de laatste drie kwartalen van 2010 met 20 procent was gestegen; de grootste groei in tien jaar.

Niet te duur
"Consumenten zijn bereid om meer geld uit te geven aan biologisch fastfood", concludeert Christiaan Zwarteveen op basis van de enquêtes die hij samen met zijn compagnon afnam bij Schiphol, Utrecht Centraal en in Groningen. "Het moet alleen niet te duur worden." Daarom zullen de producten van Eat2Be maximaal twintig procent duurder te zijn dan bij de klassieke fastfoodaanbieders.

Het hele verhaal van Zwarteveen en Schuitemaker leest u op Sprout.nl.

 

Gepubliceerd op:
01-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

x0
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.