marieke

Goed jaar voor hotellerie

2010 was een goed jaar voor de Nederlandse hotellerie. Het aantal gasten kwam met 19,2 miljoen op het zelfde niveau uit als in het recordjaar 2007. Ten opzichte van 2009 nam het aantal overnachtingen met 7,7 procent toe, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In 2008 en 2009 daalde het aantal hotelbezoekers nog als gevolg van de economische recessie; met name zakenmensen bleven weg. In 2008 bedroeg de daling 3,8 procent, in 2009 was er een afname van 3,5 procent te zien.

Buitenland

Vooral het aantal buitenlandse hotelgasten steeg het afgelopen jaar flink. Er kwamen 12,5 procent meer buitenlanders in Nederlandse hotels overnachten. Een groot deel van deze stijging is toe te schrijven aan Amerikanen; het aantal gasten uit de VS nam met 20,3 procent toe.

Belgen

Het aantal Belgen dat in Nederlandse hotels overnacht, is nooit door de crisis beïnvloed geweest. In de afgelopen negen jaar is het aantal hotelgasten uit België telkens toegenomen.

 

Gepubliceerd op:
10-05-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.