marieke

Grootschalige internetacties funest voor horeca

Horecaondernemers die regelmatig meedoen aan grote weggeefacties op sites als Groupon komen regelmatig in financiële problemen of gaan uiteindelijk zelfs failliet. Complete vijfgangendiners aanbieden voor een bodemprijs blijkt niet de beste strategie. Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) raadt ondernemers nu af om hun medewerking te verlenen aan dergelijke acties.

Groupon biedt dagelijks op regionaal niveau diners van horecabedrijven aan met fikse kortingen die kunnen oplopen tot wel zeventig procent. Op die manier zijn de bijkomende voordelen voor participerende horecaondernemers ver te zoeken.

Enorm risico

Hajé de Jager, sectorvoorzitter Restaurants bij de horecabranche KHN, vindt de opkomst van dergelijke online weggeefacties een kwalijke ontwikkeling, zo reageerde hij in De Telegraaf: "Horecaondernemers die hier intensief gebruik van maken, lopen enorme risico's. De winstmarges zijn nul. Bovendien geef je diners voor een habbekrats weg."

Gepubliceerd op:
23-06-2011

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.