marieke

Heineken verhoogt prijzen voor horeca

Bierbrouwer Heineken heeft eind vorige week aangekondigd de bierprijzen voor de horecasector te zullen verhogen. De prijs voor een vat van vijftig liter bier stijgt daardoor van 115,27 naar 121,58 euro. Horecaondernemers verwachten dat klanten straks ook meer geld kwijt zijn voor een glaasje bier.

Het is niet de eerste keer dat de Amsterdamse bierbrouwer een stijging doorvoert in de prijs van hun product. In 2012 verhoogde Heineken de prijzen ook al met zes procent, toen vanwege de gestegen grondstofprijzen. Deze keer is de prijswijziging naar eigen zeggen noodzakelijk "om een gezonde bedrijfsvoering te continueren".

Prijsverhoging

Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) verwacht dat andere bierbrouwers het voorbeeld van Heineken zullen volgen. "Ervaring leert dat Grolsch en Inbev (van Hertog Jan en Dommelsch) ook snel met een prijsverhoging komen en Bavaria tijdens de zomer. Maar voor ondernemers is het slikken of stikken."

Lees het oorspronkelijke artikel in de Financiële Telegraaf. Een verhaal over de oprichting en opkomst van dit Nederlandse biermerk vindt u hier: De start van Heineken.

Gepubliceerd op:
08-04-2013

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.613 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.