marieke

Horeca wil ingaan zomertijd negeren

De horeca in Nederland is over het algemeen niet blij met het uurtje korter dat we in de nacht van zaterdag op zondag zullen hebben. Vooral de bedrijven die 's nachts geopend zijn, vinden het maar niets dat om twee uur 's nachts de klok een uur vooruit moet.

Het gaat de bedrijven naar eigen zeggen niet eens zozeer om het uur omzetderving, maar vooral om de praktische problemen. Ook de wintertijd zouden de nachtelijke ondernemers daarom graag pas na sluitingstijd willen laten ingaan.

Verzoek
Horecaondernemers in Zandvoort en Haarlem dienden een verzoek in bij de gemeentebesturen in beide plaatsen om de overgang van winter- naar zomertijd en andersom te mogen negeren. De gemeente in Zandvoort heeft dat verzoek nu gehonoreerd. Haarlem heeft de ondernemers laten weten niet op het verzoek in te gaan.


 

 

Gepubliceerd op:
24-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Welke vergunningen heb je nodig in de horeca? Iedereen die een café, lunchroom of restaurant wil beginnen, moet een aantal verplichte vergunningen aanvragen. Met deze checklist horecavergunningen zit je gebakken.

Checklist horeca vergunningen
Checklist horeca vergunningen

Foodtrucks zijn razend populair. We hebben het niet meer over de ouderwetse patatkraam of ijscokar, tegenwoordig zijn er nog veel meer producten die je vanuit een foodtruck kunt verkopen. Met welke regels krijg je als eigenaar van een foodtruck te maken en waarop moet je letten?

Foodtruck beginnen: dit zijn de regels
Foodtruck beginnen: dit zijn de regels

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.