marieke

The Next Entrepreneur: Jos Jongenotter derde finalist

Jos Jongenotter is na Annefrid Imenkamp en Erik Nicolai de derde kandidaat die met haar bedrijf is doorgedrongen tot de finale van The Next Entrepreneur 2012. Dit is een wedstrijd voor de meest ambitieuze starter, georganiseerd door MKB-Nederland en Rabobank. Tijdens een bijeenkomst in het World Forum in Den Haag kreeg zij zowel van de jury als van de 250 collega-ondernemers in de zaal de meeste stemmen.

Als studente aan het conservatorium kwam de 27-jarige Jos Jongenotter uit Rijswijk alleen roze koeken en cola tegen in de automaten en dacht: dat moet anders kunnen. In april 2011 startte ze met haar bedrijf Healthy Food Company, dat 'gezonde automaten' op scholen en in bedrijven verzorgt.

Het gaat dan niet alleen om groentesnacks, water en fairtradeprodicten, maar in de automaten kunnen bijvoorbeeld ook tussendoortjes zitten die minder zout of suiker bevatten. Jongeotter wil in de nabije toekomst graag meer doen aan innovatie en productontwikkeling, omdat Nederland volgens haar een tekort heeft aan gezonde, betaalbare en lekkere snacks.

Bevlogenheid

"Jos Jongenotter valt op door haar bevlogenheid en maatschappelijke insteek", aldus Jeannette van Uffelen, ondernemer en vicevoorzitter van MKB-Nederland Den Haag namens de jury. Ook de andere juryleden, Henk Werlemann, directeur MKB van Rabobank Den Haag en Michael Levie, succesvol horecaondernemer, waren te spreken over het ondernemerschap van de derde 3e finalist. "Jos is bij alle aspecten van haar bedrijfsvoering nauw betrokken", stelt Werlemann. "Ze doet alles zelf, kent alle processen in het bedrijf en kan daardoor snel bijsturen als het nodig is."

TNE evenement

Als onderdeel van de verkiezing organiseren MKB-Nederland en Rabobank Nederland deze maand vier inspirerende en actieve The Next Entrepreneur Evenementen voor startende ondernemers. De bijeenkomst in Den Haag was de derde van vier. Aanwezigen krijgen gedurende een middag, in de vorm van workshops, concrete tips van specialisten, coaches en topondernemers om het beste uit henzelf en hun onderneming te halen.

Kijk voor meer informatie over deze ondernemerswedstrijd op www.thenextentrepreneur.nl.

Gepubliceerd op:
28-11-2012

Wat vind je van dit artikel?

x3
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.072 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.