marieke

'Pinnen in horeca nog niet overal mogelijk'

Hoewel consumenten gewend raken aan het feit dat ze in winkels met hun pinpas kunnen betalen, is dit in de horeca nog niet overal mogelijk. Zo beschikken veel cafés en snackbars nog niet over een pinautomaat. In 2012 was het bij 29 procent van de horecabedrijven niet mogelijk om aan de kassa te pinnen, zo blijkt uit recent onderzoek van Panteia/EIM in opdracht van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen.

In grote winkelketens en tankstations behoort pinnen tegenwoordig altijd tot de betaalmogelijkheden. In kleinere detailhandelzaken wordt het betaalmiddel in 95 procent van de gevallen aangeboden. Uit het onderzoek blijkt dat bijvoorbeeld bij Turkse bakkers en kleine snoepwinkels nog geregeld niet met de pinpas kan worden betaald.

Goedkoper

Ten tijde van een vergelijkbaar onderzoek in 2009 had 36 procent van de horecaondernemers nog geen pinautomaat. "Er kan dus wel een stuk vaker vaker gepind worden", benadrukt een zegsvrouw. Er is echter nog steeds sprake van veel horeca-ondernemers die denken dat het verwerken van pinbetalingen meer kost dan contante betalingen, terwijl een gemiddelde pintransactie tegenwoordig drie cent goedkoper is dan een betaling met contant geld.

Inhaalslag

Volgens brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is er in de horecasector momenteel sprake van een "grote inhaalslag. Nu de chipknip grotendeels is weggevallen, verwacht de klant ook echt dat hij overal kan pinnen. Het is voor ondernemers nu ook veel makkelijker om een pinautomaat te installeren."

Lees het hele artikel in de Financiële Telegraaf.

Gepubliceerd op:
19-06-2013

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.