marieke

Utrechtse horeca nog niet gericht op MVO

Veruit de meeste horecaondernemers in Utrecht houden zich nog niet actief bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Zo gebruikt 83 procent geen groene stroom en hangen er bij 55 procent nog gloeilampen in de zaak.

Dat blijkt uit onderzoek van het Utrechtse non-profit bedrijf FairClimateFund, dat zoveel mogelijk Utrechtse restauranteigenaars ertoe wil zetten om ook klimaatneutraal te gaan ondernemen.

Biologisch vlees

Dertig restaurants verleenden hun medewerking aan het onderzoek van FairClimateFund. Hieruit bleek naast eerder genoemde resultaten dat twaalf van de dertig restaurants biologisch vlees serveren, terwijl zes horecaondernemers voor duurzaam gevangen vis. 65 procent van de ondervraagde ondernemers zou bereid zijn om in de toekomst actiever maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

MVO-beleid

Mattheus Bleijenberg van FairClimateFund: "Uit het onderzoek blijkt dat restaurants nog niet met een structureel MVO-beleid bezig zijn. De ene helft doet bijna niets en de andere helft onderneemt uiteenlopende zaken op MVO-gebied. Overstappen op groene stroom is bijvoorbeeld relatief eenvoudig, maar de meeste restaurants gaven aan daar nog niet over nagedacht te hebben."

Gepubliceerd op:
29-07-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Horeca

Droom jij al jaren van een eigen restaurant, hotel, bed & breakfast, foodtruck, koffietentje of café? De Rabobank helpt startende horecaondernemers graag op weg. Op deze site vind je alles om de volgende stap te zetten naar een goede start van jouw horecabedrijf:

  1. Stappenplan 1: een eigen horecabedrijf in 12 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: een eigen bed & breakfast in 13 stappen
  3. Checklist: een foodtruck beginnen doe je zo

Moet jij eerst nog een bedrijfsplan schrijven? Met deze tips schrijf je een goed ondernemingsplan voor de horeca. En ken je onze gratis tool voor een sterke start al? Ga aan de slag met de Startversterker.

Tip! Hier vind je actuele cijfers en trends over de horecabranche.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.