Klanten sturen online bestellingen vaker terug

‘Klanten sturen online bestellingen vaker terug’

Artikelen die worden geretourneerd: Nederlandse webwinkels maken het steeds vaker mee. Vooral bij online kledingwinkels neemt dit aantal verder toe. Dat meldde de NOS afgelopen zondag op gezag van logistieke experts. De kosten van retourzendingen zijn voor de ondernemer, niet de consument. Dat betekent dat de bijkomende kosten op dit gebied voor webshops snel kunnen oplopen.

Bij sommige webwinkels wordt zo'n vijftig procent van de aankopen geretourneerd, stelt Steven Kersbergen op de website van de NOS. Hij runt een logistiek centrum voor verschillende webshops. Geretourneerde pakketjes kosten niet alleen geld, er komt ook extra werk bij kijken. 

Goede staat

Kersbergen: “Elk pakketje dat terugkomt moet individueel worden bekeken. Er moet gecontroleerd worden of het product nog in goede staat is.” In het logistieke centrum van Kersbergen gaat het vaak om pakketen die moeten worden teruggestuurd naar ketens als H&M en Zalando.

Online verkoop in de lift

Als trend blijft de populariteit van webwinkelen groeien: Nederlanders gaven in 2014 online in totaal 13,96 miljard euro uit, zo blijkt uit recente cijfers van brancheorganisatie Thuiswinkel.org. Dat is 8,4 procent meer dan in 2013. Shoppen bij webshops was het populairst in december. Rond Sinterklaas en Kerst werd vooral veel speelgoed verkocht. Overigens zoeken consumenten ook steeds vaker hun heil online als het om diensten gaat. Het gaat daarbij meestal om het boeken van een reis of het afsluiten van een verzekering.

Lees het oorspronkelijke bericht op NOS.nl. Overweeg jij om een webwinkel te beginnen? In deze checklist zetten we alle stappen voor je op een rij: een webshop starten doe je zo

Gepubliceerd op:
16-03-2015

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Webshop starten? Het oprichten van een webwinkel is de laatste jaren steeds populairder geworden. In 2007 waren er nog zo'n 5.000 webshops, in het eerste kwartaal van 2021 ruim 62.000! (CBS) Ben jij de volgende?

Webshop beginnen: zo word je succesvol
Webshop beginnen: zo word je succesvol

Webwinkel

Online winkelen wordt steeds populairder. Dat is niet alleen te danken aan het feit dat consumenten steeds vaker een aankoop doen via internet (denk aan het boeken van een reis of het kopen van kleding), maar ook omdat je als webwinkeleigenaar heel flexibel te werk kunt gaan.

Zo kun je een webwinkel starten naast jouw vaste baan of fysieke zaak, maar ook ervoor kiezen om je volledig op online ondernemen te richten. Hieronder vind je belangrijke informatie en tips voor internetondernemers, zoals:

  1. Zo maak je van jouw webwinkel een succes
  2. Vraag en antwoord: zo start je een bedrijf naast jouw baan
  3. Personeel inhuren voor je webshop doe je zo

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends in de sector detail- en groothandel

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.