marieke

Starter biedt oplossing voor zware snurkers

De Delftse startup NightBalance heeft een speciaal apparaatje ontwikkeld om zware snurkers met apneu af te helpen van hun soms extreme vermoeidheid. Na vijf jaar aan de zogenaamde Slaap Positie Trainer te hebben gewerkt, maakte afgelopen maandag de eerste patiënt kennis met de Slaap Positie Trainer.

De Slaap Positie Trainer voorkomt door middel van het geven van prikkels dat mensen 's nachts tijdens hun slaap op hun rug draaien, zodat de ademhaling niet meer kan worden verstoord. De slaaphouding is een belangrijke factor bij veel mensen die lijden aan slaapapneu. Ongeveer 300.000 mensen in Nederland hebben hier last van.

YES!Delft

Het apparaatje is ontwikkeld en in de markt gezet door Eline van Beest, die al tijdens haar studie aan de TU Delft aan dit project werkte. De laatste jaren zette ze de ontwikkeling van de Slaap Positie Trainer voort binnen YES!Delft, het ondernemerscentrum van de TU Delft.

Zorgverzekeraar

De Slaap Positie Trainer is sinds maandag 27 februari verkrijgbaar op voorschrift van een medisch specialist (KNO- of longarts). Zorgverzekeraar Achmea juicht deze innovatie toe en vergoedt - in het kader van een studie - de therapie volledig. Andere zorgverzekeraars zijn momenteel nog aan het kijken of ze het apparaat in de toekomst ook zullen vergoden.

Lees het hele artikel op DeOndernemer.nl.

Gepubliceerd op:
01-03-2012

Wat vind je van dit artikel?

x3
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zorg

Van fysiotherapeut tot logopedist en van verpleegkundige tot acupuncturist: als er een sector is waarin je als zelfstandig ondernemer veel kanten op kunt, is het de gezondheidszorg wel. Maar je kunt uiteraard niet zomaar een praktijk starten of aan de slag gaan als zelfstandige professional; hierbij komt echt wat meer kijken. Hieronder vind je belangrijke informatie voor ondernemers in de zorg. En met de volgende links zet je alvast een eerste stap naar de start van jouw bedrijf:

  1. Stappenplan 1: open een eigen praktijk in 10 stappen
  2. ​​Stappenplan 2: word zelfstandige zorgprofessional in 9 stappen

Tip: klik hier voor actuele cijfers en trends over de zorgsector.

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.288 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.