marieke

Bart de Graaff Foundation helpt startende 'bikkels'

Een bedrijf beginnen is voor iedereen een uitdaging, maar laat staan als je ondernemer wilt worden en een lichamelijke beperking hebt. De Bart de Graaff Foundation, vernoemd naar de in 2002 overleden tv-presentator en oprichter van omroep BNN, beseft dat en helpt een aantal 'Bikkels' bij de start van hun onderneming.

Tijdens het Barts Bikkel Gala van 21 mei hebben de zeven Bikkels die komend jaar geholpen worden door de Bart de Graaff Foundation zich voor het eerst gepresenteerd. Het liefdadigheidsgala werd georganiseerd ter gelegenheid van de tiende sterfdag van De Graaff en ten gunste van de Bikkels. Afgelopen dinsdag waren de starters ook te zien in een speciale aflevering van het tv-programma Je Zal Het Maar Hebben. Deze aflevering is hier terug te zien.

Bikkeljaar

Twee starters worden tijdens hun Bikkeljaar persoonlijk door de Bart de Graaff Foundation begeleid bij het opbouwen van hun bedrijf. Dit zijn Tessa (zij heeft MS en wil een bloembinderij gespecialiseerd in rouw- en bruidswerk starten) en Jantien (zij heeft een chronische streptokokkeninfectie en wil een taartenatelier starten). De andere vijf bikkels worden begeleid door mentorbedrijven. Alle zeven ondernemers ontvangen bovendien een startkapitaal van maximaal 25.000 euro.

Lees het hele bericht op Bartfoundation.nl. Hier vindt u ook meer informatie over alle deelnemende starters.

Gepubliceerd op:
31-05-2012

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Ondernemingsplan maken

Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.

Opstellen ondernemersplan

In de artikelen op deze pagina lees je alles over het maken van een businessplan. Hierbij komen ook de volgende tips van pas:

Meest gelezen op IkGaStarten over het opstellen van een ondernemingsplan:

Ondernemingsplan maken: de meest gestelde vragen

  • Wat is een ondernemingsplan? Een ondernemingsplan wordt ook wel businessplan, bedrijfsplan of ondernemersplan genoemd. In het ondernemingsplan beschrijf je onder meer je doelen, de markt, hoe je de marketing aanpakt en maak je een financieel plan.
  • Hoe ziet een ondernemingsplan eruit? Het ondernemingsplan bestaat uit 7 onderdelen, waaronder het marketingplan en het financieel plan. Je beschrijft hierin je plan van aanpak om je onderneming tot een succes te maken. Download de verschillende voorbeeldplannen per branche die je verder helpen.
  • Waarom een ondernemingsplan schrijven? Voor startende ondernemers die financiering nodig hebben is het noodzakelijk een ondernemingsplan te schrijven. Ook als je geen directe financieringsbehoefte hebt, is het schrijven van een ondernemersplan belangrijk. Het geeft je inzicht in de levensvatbaarheid van je onderneming
  • Is een ondernemingsplan verplicht? Een ondernemingsplan opstellen is niet verplicht. Als je startkapitaal nodig hebt voor je onderneming, is het wel noodzakelijk een ondernemersplan te schrijven. Zonder een goed onderbouwd financieel plan kom je niet in aanmerking voor financiering.
  • Hoe maak ik een ondernemingsplan? Aan de hand van diverse gratis voorbeelden van ondernemingsplannen kun je zelf een ondernemersplan opstellen. Per hoofdstuk wordt uitgelegd hoe je een ondernemingsplan schrijft.
Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.