marieke

Bart de Graaff Foundation helpt startende 'bikkels'

Een bedrijf beginnen is voor iedereen een uitdaging, maar laat staan als je ondernemer wilt worden en een lichamelijke beperking hebt. De Bart de Graaff Foundation, vernoemd naar de in 2002 overleden tv-presentator en oprichter van omroep BNN, beseft dat en helpt een aantal 'Bikkels' bij de start van hun onderneming.

Tijdens het Barts Bikkel Gala van 21 mei hebben de zeven Bikkels die komend jaar geholpen worden door de Bart de Graaff Foundation zich voor het eerst gepresenteerd. Het liefdadigheidsgala werd georganiseerd ter gelegenheid van de tiende sterfdag van De Graaff en ten gunste van de Bikkels. Afgelopen dinsdag waren de starters ook te zien in een speciale aflevering van het tv-programma Je Zal Het Maar Hebben. Deze aflevering is hier terug te zien.

Bikkeljaar

Twee starters worden tijdens hun Bikkeljaar persoonlijk door de Bart de Graaff Foundation begeleid bij het opbouwen van hun bedrijf. Dit zijn Tessa (zij heeft MS en wil een bloembinderij gespecialiseerd in rouw- en bruidswerk starten) en Jantien (zij heeft een chronische streptokokkeninfectie en wil een taartenatelier starten). De andere vijf bikkels worden begeleid door mentorbedrijven. Alle zeven ondernemers ontvangen bovendien een startkapitaal van maximaal 25.000 euro.

Lees het hele bericht op Bartfoundation.nl. Hier vindt u ook meer informatie over alle deelnemende starters.

Gepubliceerd op:
31-05-2012

Wat vind je van dit artikel?

x2
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Veel (startende) ondernemers vragen zich af: is een ondernemingsplan echt nodig? Een bedrijfsplan is niet verplicht, maar blijkt in veel gevallen wel onmisbaar. IkGaStarten brengt in kaart wanneer je wat op papier moet zetten. Met handige tips, short-cuts en een voorbeeldplan.

Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?
Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?

Als ondernemer hoop je dat klanten of opdrachtgevers straks bij jou een product of dienst afnemen (en niet bij de concurrent). Met behulp van de marketingmix leer je hoe jij de doelgroep het best kunt benaderen.

Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan
Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan

Ondernemingsplan maken

Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.

In de artikelen op deze pagina lees je alles over het maken van een businessplan. Hierbij komen ook de volgende tips van pas:

Meest gelezen op IkGaStarten:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.