marieke

Brancheorganisaties en vakbladen

Voor informatie en voordelen kunnen transportondernemers terecht bij een aantal vakorganisaties, samenwerkingsverbanden en uiteenlopende vakbladen. Hieronder vindt u een lijst van de belangrijkste organisaties en bladen voor ondernemers die werkzaam zijn in de transportsector.

BRANCHEORGANISATIES

Transport en Logistiek Nederland -> Website TLN

Transport en Logistiek Nederland (TLN) is de grootste en toonaangevende belangenbehartiger in het goederenwegvervoer en logistieke dienstverlening. TLN behartigt voor haar ruim 6000 leden (variërend van kleine transportbedrijven tot grote logistieke dienstverleners) de belangen. TLN levert een uitgebreid individueel dienstenpakket en verzorgt de collectieve belangenbehartiging, zowel nationaal als internationaal.

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) -> Website KNV

Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) is de werkgeversorganisatie in het beroepsgoederen- en beroepspersonenvervoer, waarbij ondernemingen werkzaam in het besloten busvervoer, taxivervoer, openbaar vervoer en goederenvervoer zijn aangesloten.

NIWO -> Website NIWO

De NIWO wordt bestuurd door een Raad van Beheer (RvB). De RvB bestaat uit acht vertegenwoordigers van verschillende wegvervoerorganisaties en twee onafhankelijke leden. In totaal telt de RvB ten hoogste tien leden. De minister van Verkeer en Waterstaat (nu: Infrastructuur en Milieu) heeft de organisaties en de onafhankelijke leden aangewezen. De organisaties wijzen zelf hun vertegenwoordigers aan. Uit de twee onafhankelijke leden kiest de RvB een voorzitter. Een toehoorder van het ministerie van Infrastructuur en Milieu is aanwezig bij vergaderingen van de Raad van Beheer. De RvB komt ongeveer om de twee maanden bijeen.

Fenex -> Website Fenex

Al meer dan honderd jaar behartigt FENEX (de Nederlandse Organisatie voor Expeditie en Logistiek), als brancheorganisatie van expediteurs/logistieke dienstverleners, de belangen van bijna 400 nationale ondernemingen. Deze gemeenschappelijke belangenbehartiging is gericht op versterking van de positie van de georganiseerde expediteur/logistieke dienstverlener in Nederland.

EVO -> Website EVO

EVO behartigt de logistieke belangen van 20.000 bedrijven die goederen te vervoeren hebben. Met elkaar zijn de leden van EVO verantwoordelijk voor 1,3 miljoen banen en meer dan 70 procent van alle goederen verplaatsingen in Nederland inclusief import en export, over weg, water, rails en door de lucht.

BEKENDE VAKBLADEN

Gepubliceerd op:
29-08-2011

Wat vind je van dit artikel?

x6
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Veel (startende) ondernemers vragen zich af: is een ondernemingsplan echt nodig? Een bedrijfsplan is niet verplicht, maar blijkt in veel gevallen wel onmisbaar. IkGaStarten brengt in kaart wanneer je wat op papier moet zetten. Met handige tips, short-cuts en een voorbeeldplan.

Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?
Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?

Als ondernemer hoop je dat klanten of opdrachtgevers straks bij jou een product of dienst afnemen (en niet bij de concurrent). Met behulp van de marketingmix leer je hoe jij de doelgroep het best kunt benaderen.

Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan
Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan

Ondernemingsplan maken

Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.

In de artikelen op deze pagina lees je alles over het maken van een businessplan. Hierbij komen ook de volgende tips van pas:

Meest gelezen op IkGaStarten:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.