marieke

Eudia: een passie voor hoeden

Ongeveer een jaar geleden startte Evelien Smit (27) haar bedrijf Eudia. Atelier Eudia eigenlijk, want Smit maakt in haar eigen atelier hoeden en haarsieraden voor dames. Sinds haar jonge jeugd heeft Smit al een passie voor hoeden en die brengt ze nu vol overgave ten uitvoer in haar eigen onderneming.

Op een van de mooiste plekjes in Amsterdam, aan de Singel nummer 1, opende ze vorige week haar pop-up store Eudia. Een droom werd daarmee werkelijkheid. Nog dit jaar wil ze een webshop starten en boetieks gaan benaderen. Uiteindelijk moet er een vaste Eudia-store komen in Amsterdam.

Studie
Tijdens haar studie business administration volgde Evelien Smit een opleiding tot hoedenmodiste. Haar eerste baan was in Buenos Aires, waar ze in contact kwam met een oudere dame die hoeden voor onder anderen Evita had gemaakt. Van deze dame kon de jonge onderneemster veel kennis en ervaring, maar ook mooie materialen overnemen.

Startkapitaal
Toen ze vorig jaar in Nederland terugkwam, is ze, met een startkapitaal van 6.000 euro, Eudia gestart. Volgens Smit durven steeds meer vrouwen weer een hoed te dragen. Ook jongere vrouwen. Inmiddels heeft de ontwerpster in eigen atelier voor zo'n 30 klanten in opdracht een hoed ontworpen.

Persoonlijkheid
"Een hoed moet de draagster flatteren", zo vertelt Smit in De Couturekrant. "Ook een hoed zomaar als kunstwerk volstaat niet. Een hoed moet altijd harmonieus passen bij de persoonlijkheid en het postuur van diegene die ervoor kiest zich zo aangenaam mogelijk ermee te laten omlijsten."

Gepubliceerd op:
01-04-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Veel (startende) ondernemers vragen zich af: is een ondernemingsplan echt nodig? Een bedrijfsplan is niet verplicht, maar blijkt in veel gevallen wel onmisbaar. IkGaStarten brengt in kaart wanneer je wat op papier moet zetten. Met handige tips, short-cuts en een voorbeeldplan.

Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?
Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?

Als ondernemer hoop je dat klanten of opdrachtgevers straks bij jou een product of dienst afnemen (en niet bij de concurrent). Met behulp van de marketingmix leer je hoe jij de doelgroep het best kunt benaderen.

Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan
Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan

Ondernemingsplan maken

Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.

In de artikelen op deze pagina lees je alles over het maken van een businessplan. Hierbij komen ook de volgende tips van pas:

Meest gelezen op IkGaStarten:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.