marieke

Extra steun voor West-Brabantse starters

Het Starterscentrum in West-Brabant wil per jaar driehonderd startende ondernemers uit de regio gaan helpen bij het succesvol opzetten van een eigen bedrijf. Dat blijkt uit een samenwerkingsovereenkomst die vorige week woensdag is ondertekend door startersstichtingen (in Roosendaal en Bergen op Zoom) en het Regionaal Opleidingscentrum ROC West-Brabant.

De bedoeling is dat het ROC faciliteiten beschikbaar gaat stellen, terwijl de starterscentra straks studenten en net-afgestudeerden inzetten bij hun werkzaamheden. Voorzitter Joop van Waas van het starterscentrum in Bergen op Zoom stelde dat op dit moment gesprekken gaande zijn om bedrijvencentra te vestigen in Gageldonk-West en in de binnenstad. Ook in andere West-Brabantse gemeenten zullen, op initiatief van de betrokken stichtingen, nieuwe starterscentra worden gerealiseerd. Hierbij zijn ook de lokale overheden actief betrokken.

Lees het oorspronkelijke artikel op BN/DeStem.nl.

Gepubliceerd op:
27-08-2012

Wat vind je van dit artikel?

x0
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Veel (startende) ondernemers vragen zich af: is een ondernemingsplan echt nodig? Een bedrijfsplan is niet verplicht, maar blijkt in veel gevallen wel onmisbaar. IkGaStarten brengt in kaart wanneer je wat op papier moet zetten. Met handige tips, short-cuts en een voorbeeldplan.

Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?
Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?

Als ondernemer hoop je dat klanten of opdrachtgevers straks bij jou een product of dienst afnemen (en niet bij de concurrent). Met behulp van de marketingmix leer je hoe jij de doelgroep het best kunt benaderen.

Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan
Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan

Ondernemingsplan maken

Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.

In de artikelen op deze pagina lees je alles over het maken van een businessplan. Hierbij komen ook de volgende tips van pas:

Meest gelezen op IkGaStarten:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.