marieke

Gemeente Noordwijk gaat starters ondersteunen

Startende ondernemers in de regio Noordwijk kunnen vanaf nu rekenen op extra steun van de gemeente. Die is, in samenwerking met de Kamer van Koophandel (KvK), namelijk een nieuw project gestart om starters in Noordwijk financieel te ondersteunen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om ondersteuning op het gebied van marketing en financiën. Hierover kunnen starters terecht bij de KvK voor deskundig advies. Daarnaast krijgen zij - indien gewenst - hulp bij het opzetten van hun administratie.

Bijdrage

Startende ondernemers die voor de ondersteuning in aanmerking willen komen moeten in ieder geval woonachtig zijn in Noordwijk. Het project richt zich daarnaast op aankomende starters en ondernemers die een bedrijf in Noordwijk hebben en maximaal anderhalf jaar staan ingeschreven bij de KvK. De gemeente Noordwijk levert een financiële bijdrage aan deze ondersteuning, maar voor de regeling moeten starters zich bij KvK melden.

Gepubliceerd op:
04-01-2013

Wat vind je van dit artikel?

x4
x5

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Veel (startende) ondernemers vragen zich af: is een ondernemingsplan echt nodig? Een bedrijfsplan is niet verplicht, maar blijkt in veel gevallen wel onmisbaar. IkGaStarten brengt in kaart wanneer je wat op papier moet zetten. Met handige tips, short-cuts en een voorbeeldplan.

Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?
Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?

Als ondernemer hoop je dat klanten of opdrachtgevers straks bij jou een product of dienst afnemen (en niet bij de concurrent). Met behulp van de marketingmix leer je hoe jij de doelgroep het best kunt benaderen.

Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan
Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan

Ondernemingsplan maken

Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.

In de artikelen op deze pagina lees je alles over het maken van een businessplan. Hierbij komen ook de volgende tips van pas:

Meest gelezen op IkGaStarten:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.