marieke

'Grootste deel starters is ZZP'er'

Van alle startende ondernemers die in januari 2013 zijn gestart, deed 92 procent dat als Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP'er). Dat blijkt uit recente cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK). Het aantal starters is met twee procent licht gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Opvallender volgens MKB Servicedesk is dat de meeste startende ondernemers van start gaan als ZZP'er (92 procent).

Afgelopen januari waren dat 14.237 mensen. MKB Servicedesk noemt dit opvallend, omdat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft berekend dat er momenteel circa 869.000 zelfstandige professionals in Nederland zijn. Afgezet tegen de 1.247.445 actieve ondernemingen in Nederland (CBS Statline, 2012), bestaat bijna zeventig procent van de bedrijven uit zelfstandige ondernemingen.

The Next Entrepreneur 2013

Net als in 2012 organiseren Rabobank en MKB-Nederland ook dit jaar weer de verkiezing voor starter van het jaar: The Next Entrepreneur. Alle starters die maximaal twee jaar geleden zijn gestart (of hun idee binnen een jaar zullen realiseren) mogen meedoen aan deze verkiezing, die in april 2013 van start gaat. Wie wordt de opvolger van Annefrid Imenkamp, die met haar bedrijf Chocstar circa 3600 andere deelnemers achter zich liet? Misschien bent u dat wel. Houd Ikgastarten.nl en de website van MKB Servicedesk de komende tijd goed in de gaten, zodat u zich op tijd met uw bedrijf kunt aanmelden voor deze ondernemerswedstrijd.

Lees het hele bericht op mkbservicedesk.nl.

Gepubliceerd op:
22-02-2013

Wat vind je van dit artikel?

x2
x5

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Veel (startende) ondernemers vragen zich af: is een ondernemingsplan echt nodig? Een bedrijfsplan is niet verplicht, maar blijkt in veel gevallen wel onmisbaar. IkGaStarten brengt in kaart wanneer je wat op papier moet zetten. Met handige tips, short-cuts en een voorbeeldplan.

Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?
Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?

Als ondernemer hoop je dat klanten of opdrachtgevers straks bij jou een product of dienst afnemen (en niet bij de concurrent). Met behulp van de marketingmix leer je hoe jij de doelgroep het best kunt benaderen.

Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan
Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan

Ondernemingsplan maken

Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.

In de artikelen op deze pagina lees je alles over het maken van een businessplan. Hierbij komen ook de volgende tips van pas:

Meest gelezen op IkGaStarten:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.