marieke

Lean Startup Machine richt zich op Rotterdam

Niet Amsterdam, maar Rotterdam is deze zomer het toneel van de Lean Startup Machine. Het Amerikaanse begeleidingsinitiatief wil hiermee aangeven dat zich ook in de havenstad veel talentvolle startups bevinden, zo schreef het Financieele Dagblad afgelopen dinsdag.

De Lean Startup Machine wil door middel van het geven van workshops tijdens een introductieweekend (8-10 juni) talentvolle Rotterdamse starters - mensen met een beginnend bedrijf, of een idee daarvoor - op het spoor komen. Medeorganisator Stefanos Karakasis: "Er zijn verschillende initiatieven voor jonge ondernemers in Rotterdam. Maar niemand weet precies wie, wat, en waar. Met Lean Startup Machine willen we alle mensen in de scène bij elkaar brengen."

Lean startup-principe

Bij de Lean startup wordt uitgegaan van het principe dat een bedrijfsidee wordt getoetst en indien nodig enigszins "afgeslankt" om aansluiting met de markt te vinden. Deze strategie is gebaseerd op de visie van de Amerikaanse ondernemer Eric Ries, die ook adviseur is bij deze organisatie. Rotterdam heeft niet de primeur; al eerder werden Lean Startup Machines georganiseerd in onder andere San Francisco en Londen.

Lees het hele artikel op FD.nl. Klik hier voor meer informatie over de Lean Startup Machine in Rotterdam.

Gepubliceerd op:
24-05-2012

Wat vind je van dit artikel?

x1
x2

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Veel (startende) ondernemers vragen zich af: is een ondernemingsplan echt nodig? Een bedrijfsplan is niet verplicht, maar blijkt in veel gevallen wel onmisbaar. IkGaStarten brengt in kaart wanneer je wat op papier moet zetten. Met handige tips, short-cuts en een voorbeeldplan.

Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?
Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?

Als ondernemer hoop je dat klanten of opdrachtgevers straks bij jou een product of dienst afnemen (en niet bij de concurrent). Met behulp van de marketingmix leer je hoe jij de doelgroep het best kunt benaderen.

Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan
Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan

Ondernemingsplan maken

Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.

In de artikelen op deze pagina lees je alles over het maken van een businessplan. Hierbij komen ook de volgende tips van pas:

Meest gelezen op IkGaStarten:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.