marieke

Starters in Nunspeet geholpen door ervaren ondernemers

Startende ondernemers in Nunspeet kunnen de komende tijd rekenen op ondersteuning en advies van ervaren collega-ondernemers. In samenwerking met de Kamer van Koophandel gaan ondernemers op het industrieterrein Feithenhof in Nunspeet starters op weg helpen. Het initiatief maakt deel uit van een campagne om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) te stimuleren.

Vorig jaar werd op initiatief van de Kamer van Koophandel, de provincie Gelderland, de gemeente Nunspeet en de ondernemers van het bedrijventerrein Feithenhof, een workshop MVO gehouden. Daaruit ontstond de werkgroep Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waarin ondernemers op de Feithenhof actief zijn.

Klankbord
De werkgroep constateerde dat startende ondernemers, maar ook bedrijven die al enkele jaren draaien, vaak behoefte hebben aan raad of een deskundig klankbord om hun plannen te toetsen. Daar springen ze dus nu op in.

Klanten werven
Zo moet iedere startende ondernemer proberen de beste manier te vinden om klanten te werven. Hij moet een ondernemingsplan maken en antwoord geven op vragen als 'Wat is mijn markt', 'wat is mijn doelgroep' en 'op welke manier kom ik daarmee in contact'. Ook moet de starter zich afvragen welke kansen de nieuwe 'social media' bieden, zoals Twitter, Hyves en LinkedIn? Met deze en vele andere vragen kunnen de starters nu dus terecht bij het ondernemersloket van de Nunspeetse ondernemers.

Ondernemersklankbord
Als vraagbaak voor startende ondernemers wordt daarnaast gebruik gemaakt van het netwerk van de KvK. Daarnaast zijn er 23 ervaren consulenten van diverse disciplines en vakgebieden in de stichting Ondernemersklankbord samengebracht om ondernemers bij te staan.

Kennis en ervaring
Een breed scala van kennis en ervaring moet garant staan voor een adequate ondersteuning voor iedere startende ondernemer. Het is de bedoeling om korte adviestrajecten op te zetten, waarbij gestreefd wordt naar snel resultaat.

 

Gepubliceerd op:
03-02-2011

Wat vind je van dit artikel?

x3
x3

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Veel (startende) ondernemers vragen zich af: is een ondernemingsplan echt nodig? Een bedrijfsplan is niet verplicht, maar blijkt in veel gevallen wel onmisbaar. IkGaStarten brengt in kaart wanneer je wat op papier moet zetten. Met handige tips, short-cuts en een voorbeeldplan.

Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?
Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?

Als ondernemer hoop je dat klanten of opdrachtgevers straks bij jou een product of dienst afnemen (en niet bij de concurrent). Met behulp van de marketingmix leer je hoe jij de doelgroep het best kunt benaderen.

Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan
Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan

Ondernemingsplan maken

Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.

In de artikelen op deze pagina lees je alles over het maken van een businessplan. Hierbij komen ook de volgende tips van pas:

Meest gelezen op IkGaStarten:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.