marieke

Zware tijden voor kleine kinderdagverblijven

Het zijn zware tijden voor kleine kinderdagverblijven. Doordat de kinderopvang voor ouders duurder is geworden en veel ouders naar alternatieve opvangmogelijkheden zoeken, lopen steeds meer crèches cruciale inkomsten mis en neemt het aantal faillissementen toe.

Volgens het artikel in het AD zijn het vooral de kleinere kinderdagverblijven die in de financiële problemen komen. Dat wordt grotendeels veroorzaakt door ouders die in toenemende mate op zoek gaan naar minder kostbare opvangmogelijkheden zoeken en hun kind van de crèche halen.

Opvang

De belangenvereniging voor ouders in de kinderopvang (Boink) beaamt het probleem. Ook bij grotere organisaties signaleert Boink de noodzaak om groepen samen te voegen en het te doen met minder personeel. De tarieven voor kinderopvang zijn dit jaar behoorlijk gestegen. Zo is een gezin met twee kinderen tot vier jaar nu maandelijks gemiddeld vijfhonderd euro netto kwijt aan kinderopvang.

Lees het oorspronkelijke artikel op AD.nl.

Gepubliceerd op:
06-03-2012

Wat vind je van dit artikel?

x2
x0

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Veel (startende) ondernemers vragen zich af: is een ondernemingsplan echt nodig? Een bedrijfsplan is niet verplicht, maar blijkt in veel gevallen wel onmisbaar. IkGaStarten brengt in kaart wanneer je wat op papier moet zetten. Met handige tips, short-cuts en een voorbeeldplan.

Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?
Bedrijf starten zonder ondernemingsplan: is dat handig?

Als ondernemer hoop je dat klanten of opdrachtgevers straks bij jou een product of dienst afnemen (en niet bij de concurrent). Met behulp van de marketingmix leer je hoe jij de doelgroep het best kunt benaderen.

Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan
Voeg een marketingmix toe aan je ondernemingsplan

Ondernemingsplan maken

Een goed ondernemersplan schrijven is de eerste stap naar een succesvolle start van jouw bedrijf. In een bedrijfsplan maak je jouw plannen concreet en breng je kansen en eventuele obstakels in kaart.

In de artikelen op deze pagina lees je alles over het maken van een businessplan. Hierbij komen ook de volgende tips van pas:

Meest gelezen op IkGaStarten:

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.817 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.