Ondernemingsplan voorbeeld zzp

Een goede start maken als zzp'er? Dat doe je met het schrijven van een ondernemingsplan. Hiermee breng je concreet de kansen, concurrentie en potentiële klanten van jouw bedrijf in kaart.

Het businessplan kan doorslaggevend zijn bij een aanvraag. Maar ook als je zonder financiële ondersteuning wilt starten met ondernemen, vergroot je met een ondernemersplan jouw kansen op een succesvolle start als ondernemer.

Gratis voorbeeldplan voor zzp'ers

Voorbeeldcover ondernemingsplan ZZPStart je als zzp'er en kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je bedrijfsplan? Met dit gratis voorbeeldplan voor zzp'ers (klik op het beeld) word je een heel eind op weg geholpen.

Of je nu als kapper, tekstschrijver, adviseur, grafisch vormgever, stukadoor of consultant aan de slag gaat, dit voorbeeldplan geeft je bedrijf een vliegende start.

Je ziet dan niet alleen hoe een duurzame inkoper zijn ondernemersplannen heeft verwoord, maar krijgt in het document ook uitgebreide tips in de kantlijn om jouw plan te verbeteren.

Download voorbeeldplan zzp

Nieuwsgierig geworden? Je kunt het voorbeeld ondernemingsplan zzp gratis downloaden op de website van de Rabobank door op onderstaande button te klikken. Goed om te weten: deze bijlage wordt geopend als een PDF-bestand. 

Download hier je voorbeeldplan

Onderdelen ondernemingsplan

In de videoserie 'Ondernemingsplan maken' bespreken we alle onderdelen van het businessplan. Zo zie je in nog geen vijf minuten hoe je een succesvol ondernemersplan schrijft.

Bekijk hieronder de eerste video en klik daarna door naar aflevering 2 en 3!

 

Inhoudsopgave voorbeeldplan zzp'ers

 • Hoofdstuk 1: samenvatting

  Hier laat je zien dat je de doelstellingen helder voor ogen hebt en dat je hoofdzaken van bijzaken kunt scheiden.
   
 • Hoofdstuk 2: de ondernemer

  In dit hoofdstuk ga je in op de man of vrouw achter het bedrijf. Wie ben jij als persoon en wat zijn je ambities?
   
 • Hoofdstuk 3: de onderneming

  Dit hoofdstuk gaat uitgebreid in op de bedrijfsplannen én maakt melding van relevante ontwikkelingen in jouw branche.
   
 • Hoofdstuk 4: de markt

  Dit onderdeel van het plan gaat in op marktontwikkelingen. Heeft jouw product of dienst potentie om de (lokale) markt te veroveren?
   
 • Hoofdstuk 5: marketingplan

  Dit deel gaat over het in de markt zetten van je product of dienst. Met de marketingmix vertaal je jouw plannen naar een praktische aanpak.
   
 • Hoofdstuk 6: financieel plan

  Hier breng je jouw financiële situatie in kaart. Dit hoofdstuk moet volledig zijn en concrete toelichtingen bevatten van de verschillende begrotingen.
   
 • Hoofdstuk 7: algemene en juridische zaken

  Als toekomstig ondernemer moet je ook aantonen dat je hebt nagedacht over algemene juridische zaken die van invloed kunnen zijn op jouw onderneming.

Voorbeeld ondernemingsplan ZZP - Cover zonder tekstVoorbeeld ondernemingsplan ZZP - De ondernemingVoorbeeld ondernemingsplan ZZP - Begroting

Download voorbeeldplan zzp

Nieuwsgierig geworden? Je kunt het voorbeeld ondernemingsplan zzp gratis downloaden op de website van de Rabobank door op onderstaande button te klikken. Goed om te weten: deze bijlage wordt geopend als een PDF-bestand. 

Download hier je voorbeeldplan