CBS: Nederlandse economie trekt verder aan

CBS: ‘Nederlandse economie trekt verder aan’

De Nederlandse economie blijft aantrekken en vertoonde in de maand augustus weer een (iets) positiever beeld dan in juli. De positieve trend is te volgen in de conjunctuurklok van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De CBS conjunctuurklok is een hulpmiddel voor het bepalen van de stand en het verloop van de Nederlandse conjunctuur. In augustus 2015 deden bijna alle indicatoren in deze economische graadmeter het beter dan hun langjarige trend, zo maakte het CBS op maandag in een bericht op haar website bekend. Daarbij werd kortgeleden het hoogste peil bereikt sinds eind 2008.

Meer vertrouwen in de economie

Volgens het CBS hebben niet alleen producenten, maar ook consumenten het laatste half jaar steeds meer vertrouwen gekregen in de economie. Daarbij nemen de investeringen, de consumptie en de export toe, terwijl er steeds minder bedrijven failliet gaan.

Deze ontwikkeling is ook terug te zien op de Nederlandse arbeidsmarkt, waarbij het aantal vacatures verder is gegroeid. Zo is het aantal banen is in het tweede kwartaal van 2015 met 19 duizend gestegen ten opzichte van een kwartaal ervoor. 

Bekijk het oorspronkelijke conjunctuurbericht op CBS.nl. Een opbloeiende economie biedt ook ondernemers nieuwe kansen. Ga jij binnenkort voor jezelf beginnen en wil jij jouw kansen op succes vergroten? Dat doe je zo: 5 tips om een vliegende start te maken met jouw bedrijf.

Gepubliceerd op:
31-08-2015

Wat vind je van dit artikel?

x3
x6

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Overige onderwerpen

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.