Dit waren de 10 populairste artikelen van 2014-home

Dit waren de 10 populairste artikelen van 2014

Welke IkGaStarten-artikelen uit 2014 werden dit jaar het vaakst gelezen en gedeeld door andere startende ondernemers? In het volgende jaaroverzicht vind je een concrete top-10 van de populairste artikelen van het jaar, waarbij we geheel traditioneel van 10 aftellen naar het nummer 1-artikel van 2014. Heb jij al deze 'how to'-verhalen al gelezen?

10. Welk tarief mag jij als ZZP'er rekenen?

Zo veel mensen, zo veel verschillende soorten branches en functies waarin je als ZZP'er werkzaam kunt zijn. Maar hoe weet je zeker dat je voor jouw werkzaamheden het juiste uurloon rekent en - ten opzichte van jouw specifieke ervaring en de concurrentie - niet te hoog of te laag hebt ingezet? Met de tips in dit artikel kom je verder.
-> Klik hier om het hele artikel te lezen

9. De juiste kostprijs bepalen: hoe doe je dat?

Het is een van de belangrijkste vragen die een startende ondernemer zich moet stellen: wat is de juiste vraagprijs voor mijn product of dienst? Te hoog gaan zitten met de prijsbepaling is natuurlijk nooit goed, maar jouw vraagprijzen te laag inschatten is ook weer niet de bedoeling. Hoe bepaal je een correcte prijs? Dat lees je in deze checklist.
-> Klik hier om het hele artikel te lezen

8. Zelfstandigenaftrek en startersaftrek: zo zit dat

31 maart is de laatste dag dat je aangifte kunt doen voor de inkomstenbelasting. De Belastingdienst let de laatste jaren steeds nadrukkelijker op het tijdig doen van aangifte, dus als je geen uitstel hebt aangevraagd, is het zaak ook daadwerkelijk de aangifte vóór 1 april te versturen. Als starter kun je in veel gevallen gebruikmaken van fiscale voordelen, waaronder de zelfstandigen- en startersaftrek. Je leest er alles over in deze checklist.
-> Klik hier om het hele artikel te lezen

7. De 9 bouwstenen van het Business Model Canvas

Als startende ondernemer is het van belang om je bedrijfsaspecten in een business model op te schrijven. Een populair voorbeeld hiervan is het Business Model Canvas, een handige tool om jouw bedrijf op een overzichtelijke en visuele manier in kaart te brengen. Aan de hand van negen bouwstenen omschrijf je de organisatie, het verdienmodel, klanten, relaties en leveranciers. Zo kun je in één keer in kaart brengen welke bedrijfsonderdelen van essentieel belang zijn en waar eventuele bijsturing nodig is.
-> Klik hier om het hele artikel te lezen

5. 9 aandachtspunten bij het starten van een bedrijf

Voor jezelf beginnen doe je meestal niet zomaar in een dag. Bij het starten van een eigen bedrijf komt best veel kijken: je moet verschillende zaken goed regelen en er komt in korte tijd vaak veel op je af. Een goed voorbereide startende ondernemer telt dus voor twee. Wat zijn de voornaamste zaken om rekening mee te houden? Met deze checklist zet je de eerste stap naar de oprichting van jouw onderneming.
-> Klik hier om het hele artikel te lezen

4. Zo maak je een goede eerste indruk

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij een kennismaking een eerste indruk al binnen enkele seconden wordt gevormd en daarna nog maar moeilijk te veranderen is. Met die gedachte in het achterhoofd wil je dus meteen goed overkomen bij potentiële klanten en opdrachtgevers. Maar lang niet iedereen is een geboren spreker. Met de volgende 6 tips zorg je ervoor dat jij straks precies de indruk achterlaat die je wilt maken. 
-> Klik hier om het hele artikel te lezen

3. Een bedrijfsplan in 10 stappen

Misschien wel de grootste uitdaging van een startende ondernemer of ZZP'er is het schrijven van een bedrijfsplan, ook vaak ondernemingsplan of businessplan genoemd. Een goed plan is volledig en concreet, maar bestaat ook weer niet uit onnodig veel woorden. Lastig? Ga dan eens aan de slag met deze richtlijnen volgens het beroemde Sequoia-principe.
-> Klik hier om het hele artikel te lezen

2. Een eigen horecabedrijf in 12 stappen

Mensen dromen graag weg bij het toekomstbeeld van een eigen restaurant, café of pannenkoekenboerderij. Startende horecaondernemers zijn vaak alleen nog niet op de hoogte van de vele overheidsregels die daarbij op hun pad komen. In deze checklist vind je 12 aandachtspunten waaraan je zeker moet denken tijdens de oprichting van jouw onderneming: start een horecabedrijf in 12 stappen.
-> Klik hier om het hele artikel te lezen

1. VAR-verklaring wordt BGL: wat verandert er?

Dat de VAR-verklaring in 2015 mogelijk gaat verdwijnen, had je waarschijnlijk al gehoord. Maar weet jij ook wat de nieuwe Beschikking geen loonheffing (BGL)-module precies inhoudt en wat voor jou hiervan de gevolgen (kunnen) zijn? In dit artikel vind je antwoorden op de 6 meest gestelde vragen. VAR-verklaring wordt BGL: wat verandert er?
-> Klik hier om het hele artikel te lezen

Gepubliceerd op:
25-12-2014

Wat vind je van dit artikel?

x3
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Het Italiaanse Moleskine is een bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming zelf bestaat pas sinds 1997, maar de stijlvolle opschijf- en schetsboekjes hebben in no time een trouwe schare fans weten te verwerven.

De start van Moleskine thumb
De start van Moleskine

Overige onderwerpen

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.799 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.