Herman Wijffels Innovatieprijs winnaar 2015 | Ioniqa

Doe mee aan de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016

Richt jij je met jouw bedrijf op het ontwikkelen van een duurzame innovatie? En wil je dat innovatieve product onder de aandacht brengen bij een groter publiek? Doe dan mee aan de Herman Wijffels Innovatieprijs 2016 en maak in drie categoriën kans op 20.000 euro en landelijke publiciteit. Ook krijg je toegang tot het uitbreiden van jouw kennis en netwerk.

Voor deelname hoef je niet per se klant te zijn bij Rabobank. Om namens jouw bedrijf mee te kunnen doen aan de Herman Wijffels Innovatieprijs, moet de focus wel liggen op innovaties die goed zijn voor mens en milieu. Een belangrijke voorwaarde is dat je daadwerkelijk met de innovatie gaat ondernemen. Daarnaast moet je beschikken over een werkend prototype, testresultaten of een pilot. 

Drie categorieën

Duurzamen innovatie is op meerdere gebieden toepasbaar in de meest uiteenlopende sectoren. Om die reden wordt er een prijs (met ieder een geldbedrag van 20.000 euro) uitgereikt in drie verschillende categorieën:

  1. Food en Agri: richt zich bijvoorbeeld op innovaties die helpen de groeiende wereldbevolking van voldoende, veilige en voedzame voeding te voorzien.
  2. Circulaire economie: draait onder andere om innovaties die kringlopen van grondstoffen of nutriënten sluiten. 
  3. Vitale gemeenschappen en zorg: kijkt onder andere naar nnovaties die vitaliteit en leefbaarheid bevorderen.

Eerdere winnaars aan het woord

Het winnen van de Herman Wijffels Innovatieprijs kan jouw innovatie verder brengen. Dat blijkt wel uit de ervaringen van de winnaars van eerdere edities van deze ondernemerswedstrijd. Jeoffrey van den Berg van Flowid, de winnaar van 2014, laat het volgende weten: "In het verleden moesten we potentiële kanten intensief en langdurig benaderen. Nu gaat dat bijna een factor tien sneller. De prijs geeft precies dat extra zetje om brede rugwind te verkrijgen."

Vorig jaar ging Ioniqa, een chemiebedrijf dat een baanbrekende manier heeft ontdekt om PET-flessen eindeloos te recyclen, er met de winst vandoor in de categorie circulaire economie. Goed nieuws voor het milieu natuurlijk, maar ook voor Ioniqa-oprichter Tonnis Hooghoudt, die het prijzengeld van 20.000 euro kon investeren in een nieuw onderzoek naar de mogelijkheden om het innovatieve recycleproces breder in te zetten.

"Met onze techniek kunnen we mogelijk meerdere materialen volledig recyclebaar maken", aldus Tonnis. "Voor bijvoorbeeld hergebruik van katoen en papier is het ook relevant om de kleur uit het materiaal te halen." Een uitgebreid interview met Tonnis over de bijzondere innovatie van Ioniqa vind je op Rabobank.com.

Schrijf je in voor HWI 2016

Heb jij een duurzame innovatie of ligt er een plan klaar voor de ontwikkeling hiervan? Dan is de Herman Wijffels Innovatieprijs (HWI) 2016 misschien wel jouw springplank naar succes! Je kunt jouw innovatie nog tot en met 1 mei aanstaande aanmelden. In onderstaande video vind je meer informatie over de soort innovaties die kans maken op een finaleplaats:

Meer weten?

Klik hier voor meer informatie over de aanmeldingscriteria (PDF-bestand). Of bekijk een voorbeeld van het inschrijfformulier (PDF-bestand) met instructies en tips voor het invullen.

Bijgewerkt op: 05-04-2016

Wat vind je van dit artikel?

x2
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Overige onderwerpen

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 6.485 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.