Nederland in top 10 van meest innovatieve landen ter wereld

‘Nederland in top 10 van meest innovatieve landen’

Als het om de meest innovatief ingestelde landen ter wereld gaat, staat Nederland in de top 10. Dat blijkt uit het jaarlijkse Global Competitiveness Report van het World Economic Forum. Het meest innovatieve land ter wereld komt ook uit Europa: Finland voert de lijst aan, gevolgd door Zwitserland en Israël. 

In het Global Competitiveness Report 2014-2015 worden de economieën van 144 landen met elkaar vergeleken op het gebied van innovatieve mogelijkheden. Het World Economic Forum kijkt voor dit onderzoek onder meer naar in welke mate innovatieve initiatieven in het land worden gestimuleerd om economische vooruitgang te stimuleren.

De onderzoekers benadrukken in dit rapport dat op international niveau een goede onderlinge samenhang tussen bedrijven, overheden en burgers meer dan ooit een essentiële rol zal spelen bij het realiseren van duurzame economische groei.

Innovatie top 10

Global Innovation Top 10In de Global Competitiveness Index 2014-2015 staat Nederland op de Innovatie top 10-lijst op de achtste plek. Finland mag zich het meest innovatieve land ter wereld noemen. De top-3 bestaat verder uit Zwitserland en Israël.

Europa en Azië

Wat verder opvalt aan de lijst van top 10-noteringen, is dat de ranking voornamelijk bestaat uit Europese en Aziatische landen.

Naast Nederland en Finland hebben ook Duitsland en Zweden een plek in de top 10 veroverd. Zij behaalden respectievelijk de zesde en zevende plaats. Ook Azië scoort goed op het gebied van innovatie. Japan staat op plaats 4, terwijl Singapore en Taiwan de ranglijst afsluiten met een negende en tiende plek.

Het oorspronkelijke bericht vind je op de website van het World Economic Forum. Tip! Meer weten over hoe jij in jouw werkveld kunt innoveren? Lees dan het artikel 5 slimme tips voor ondernemers die willen innoveren.

Gepubliceerd op:
13-07-2015

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Overige onderwerpen

Ontdek meer artikelen voor startende ondernemers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.