Kabinet investeert 32 miljoen euro in MKB

1 min  leestijd
9
Auteur: Marieke Leijnen

Het kabinet wil samenwerking en innovatie bij ondernemers meer stimuleren en is van plan om dit jaar hiervoor 32 miljoen euro extra te investeren in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB). Dat heeft minister Kamp van Economische Zaken eerder deze week bekendgemaakt op NU.nl.

Het online platform van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is straks dé plek voor ondernemers om subsidieaanvragen in te dienen op het gebied van (onder meer) samenwerking en innovatie. De toevoeging van 32 miljoen euro is volgens het kabinet nodig, omdat zij MKB-ondernemers in de nabije toekomst graag meer willen betrekken bij het topsectorenbeleid van Nederland.

Raakvlakken met topsectoren

Een kleine kanttekening is dan ook dat bedrijven via de Subsidiewijzer vooralsnog alleen subsidies voor kennisvouchers, haalbaarheidsstudies en R&D samenwerkingsprojecten kunnen aanvragen die raakvlakken hebben met deze topsectoren.

Lees het oorspronkelijke bericht op ondernemersplatform Sprout.

Meer over subsidies

Meer over subsidies
Ondernemingsplan

Gratis ondernemingsplan voorbeelden!

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je ondernemingsplan? Download gratis de voorbeeld ondernemingsplannen, ieder gericht op een bepaalde branche. Zo ga jij sterker van start!

Sluiten