marieke

Overlijdensrisico ondernemer

U moet er natuurlijk niet aan denken, maar u kunt komen te overlijden. Hebt u alles wel goed geregeld voor uw nabestaanden? De hypotheek, de (studie)kosten, van uw kinderen, de lening/schulden die u bent aangegaan voor uw bedrijf, enzovoort?

Advertorial ZEZA

Welk risico loop ik?

Ook als starter loop je zakelijk gezien risico, zoals op het gebied van transport, jouw voorraad of een auto van de zaak. Met Interpolis ZekerVanJeZaak dek je in één keer jouw belangrijkste bedrijfsrisico's af.

Lees meer over ZekerVanJeZaak

Hoe kan ik me verzekeren?

Een Overlijdensrisicoverzekering zal worden gesloten om in geval van een overlijden het inkomen voor de nabestaande(n) voor langere tijd aan te vullen, óf de schulden (gedeeltelijk) af te kunnen lossen. Een Overlijdensrisicoverzekering zorgt voor een eenmalige uitkering bij uw overlijden. Uw nabestaanden hebben dan voldoende kapitaal om de financiële lasten te dragen en om verder te leven zoals zij dat gewend zijn. Dat is een veilig gevoel.

Andere mogelijkheden

U kunt er ook voor kiezen om alleen iets te regelen voor de eerste moeilijke periode na een overlijden. Een eerste - tijdelijke- financiële overbrugging dus voor de nabestaanden.
 

Gepubliceerd op:
24-12-2011

Wat vind je van dit artikel?

x1
x1

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Verzekeren

Een goed voorbereide ondernemer telt voor twee, maar natuurlijk hoef je niet meteen alles te verzekeren. Als ZZP'er hoef jij bijvoorbeeld (nog) geen rekening te houden met werknemersverzekeringen, terwijl dit voor werkgevers juist een must is. Maar hoe weet je nou welke risico's je moet afdekken? Dat hangt sterk af van jouw persoonlijke situatie, al doe je er meestal verstandig aan om in ieder geval de volgende zaken in overweging te nemen:

  1. Is een arbeidsongeschiktheidsverzekering relevant?
  2. Bouw ik straks nog steeds pensioen op?
  3. Hoe zit het met mijn aansprakelijkheid?

Klik hier voor een overzicht van alle relevante verzekeringen voor ondernemers.

Created with Sketch.

Ondernemingsplan maken?

Ontvang gratis de PDF ‘Ondernemingsplan: de basis in 10 stappen’. Wij hebben het volgende voor je op een rij gezet:

  • Hoe maak je in 10 stappen een businessplan?
  • Uit welke onderdelen bestaat een financieel plan?
  • Welke handige tools kun je hierbij gebruiken?
     

Stuur mij de PDF

Je ontvangt de PDF binnen 5 minuten en kosteloos in je mailbox.