marieke

Aansprakelijkheid

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als zzp'er kan er van alles gebeuren terwijl u aan het werk bent. 

Update! Dit is een vrij gedateerd artikel. Klik hier om naar de actuele informatie over dit onderwerp te gaan: dit moet je weten over beroepsaansprakelijkheid.

U bent bijvoorbeeld loodgieter, en laat bij een klant per ongeluk een emmer water over de vloerbedekking vallen. Of u plaatst een ladder verkeerd, en beschadigt daarmee een raam. Op vele manieren kunt u te maken krijgen met schade bij derden waarvoor u aansprakelijk gesteld wordt. En dat kan aardig in de papieren lopen als u niet bent verzekerd.

Hoe kan ik me verzekeren?
U kunt zich verzekeren met een aansprakelijkheidsverzekering. Die vergoedt schade aan personen, zowel letselschade als materiële schade. Daarnaast wordt schade aan zaken, zoals beschadiging of verloren gaan van eigendommen van anderen ook vergoed.

Aannemers en klussenbedrijven moeten zeker denken aan een Construction All Risk (CAR)-verzekering Voor accountants, makelaars en architecten is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering belangrijk.

Kijk hier eens voor een aantrekkelijk verzekeringspakket voor starters en kleine ondernemers.

Gepubliceerd op:
24-01-2010

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Persoonlijke verzekeringen

Wanneer je van start gaat als zelfstandig ondernemer, is het goed om te weten dat je vanaf dat moment zelf verantwoordelijk bent voor het afdekken van eventuele persoonlijke arbeidsrisico's en het opbouwen van pensioen.

Of jij hier qua verzekeringen iets mee wilt doen is uiteraard helemaal aan jou, maar wij raden je wel aan om in ieder geval serieus te kijken naar de mogelijkheden voor starters op het gebied van arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.

  1. Arbeidsongeschiktheid
  2. Beroepsaansprakelijkheid
  3. Pensioen
  4. Overlijden

Verzeker je graag alles in een keer? Stel dan een pakket samen met Interpolis ZekerVanJeZaak.

Zzp verzekeringen

Ga jij starten als zelfstandige professional of freelancer? Dan hoef je vaak minder te verzekeren dan met een grotere onderneming. De totale premie kan dan lager uitvallen. Lees hier welke verzekeringen voor zzp'ers relevant zijn.

Verzekeringen voor personeel

Heb je juist wel personeel in dienst? Dan heb je een aantal extra verzekeringen nodig. Denk hierbij aan het verzekeren op het gebied van verzuim en personeel. Lees hier meer over verzekeringen voor personeel.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.