marieke

Arbeidsongeschiktheids-verzekering: niet verplicht, wel verstandig

Waar je als werknemer in de meeste gevallen automatisch (verplicht) verzekerd bent tegen arbeidsongeschiktheid, ben je dat als zelfstandig ondernemer of ZZP'er per definitie niet. Dat terwijl juist voor ondernemers en ZZP'ers arbeidsongeschiktheid een enorme financiële klap kan betekenen.

Als je wegens ziekte of een ongeval (al dan niet tijdelijk) niet meer kunt werken, zal jouw inkomen direct drastisch omlaag gaan. Dit terwijl je wel nog steeds kosten hebt die gewoon doorlopen.

De meeste ondernemers zijn prima in staat om kortstondige arbeidsongeschiktheid zelf op te vangen. Maar een langere periode waarin je niet kunt werken, kan het bestaan van jouw onderneming in gevaar brengen.

Arbeidsongeschiktheids-verzekering

Er bestaan verzekeringen die uw inkomen bij arbeidsongeschiktheid beschermen. Een aantal verzekeringen richt zich ook op preventie en reïntegratie. En daarbij: persoonlijke begeleiding bij arbeidsongeschiktheid.

Tenslotte draait het om jouw gezondheid en die van jouw bedrijf. Raak je arbeidsongeschikt, dan wordt een vooraf afgesproken inkomen uitgekeerd. Bij arbeidsongeschiktheid krijg je ook persoonlijke begeleiding, zodat je snel weer op de been bent.

Tevens krijg je specialistische hulp zoals mediation, omscholing of een cursus timemanagement.

Bereken je AOV-premie

Bescherm je inkomen als zzp’er of mkb’er bij ziekte of arbeidsongeschiktheid met de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Interpolis. Zo voorkom je grote financiële gevolgen voor je bedrijf en privésituatie.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een goede manier voor ondernemers om het risico op arbeidsongeschiktheid af te dekken. Bereken jouw premie-indicatie.

  Bijgewerkt op: 25-06-2018

  Wat vind je van dit artikel?

  Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

  Lees meer

  Persoonlijke verzekeringen

  Wanneer je van start gaat als zelfstandig ondernemer, is het goed om te weten dat je vanaf dat moment zelf verantwoordelijk bent voor het afdekken van eventuele persoonlijke arbeidsrisico's en het opbouwen van pensioen.

  Of jij hier qua verzekeringen iets mee wilt doen is uiteraard helemaal aan jou, maar wij raden je wel aan om in ieder geval serieus te kijken naar de mogelijkheden voor starters op het gebied van arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.

  1. Arbeidsongeschiktheid
  2. Beroepsaansprakelijkheid
  3. Pensioen
  4. Overlijden

  Verzeker je graag alles in een keer? Stel dan een pakket samen met Interpolis ZekerVanJeZaak.

  Zzp verzekeringen

  Ga jij starten als zelfstandige professional of freelancer? Dan hoef je vaak minder te verzekeren dan met een grotere onderneming. De totale premie kan dan lager uitvallen. Lees hier welke verzekeringen voor zzp'ers relevant zijn.

  Verzekeringen voor personeel

  Heb je juist wel personeel in dienst? Dan heb je een aantal extra verzekeringen nodig. Denk hierbij aan het verzekeren op het gebied van verzuim en personeel. Lees hier meer over verzekeringen voor personeel.

  Created with Sketch.

  Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

  Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
   

  Ja ik wil die tips >

  Meld je aan

  Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.