Bedrijfsauto

Bijgewerkt op 03 november 2022
1 min  leestijd
0
Image

Met je personenauto, bestelauto, vrachtwagen, aanhanger of werkmaterieel kun je betrokken raken bij een aanrijding. Een (bestel)auto kan gestolen worden. Je kunt met uw aanhanger per ongeluk tegen de auto van iemand anders aanrijden.

Update! Dit is een vrij gedateerd artikel. Klik hier om naar de actuele informatie over dit onderwerp te gaan: dit moet je weten over beroepsaansprakelijkheid.

Soms is de materiële schade groot. En als één van de betrokkenen bij het ongeval letsel oploopt, kan de schade helemaal in de papieren lopen. Daarom is een goede zakelijke autoverzekering belangrijk. Zo kun je veilig de weg op.

Hoe kan ik me verzekeren?
Je kunt zich op twee manieren verzekeren. Ten eerste kun je je verzekeren tegen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA). Dan wordt de schade vergoed die je met jouw auto aan anderen toebrengt. Deze verzekering is verplicht.

Je kunt zich ook WA Casco verzekeren. Dan is ook brand, diefstal, inbraak, ruitbreuk, storm- en hagelschade en aanrijding verzekerd. Je bent dus 'all risk' verzekerd. Beide soorten verzekeringen bevatten ook rechtsbijstand en de schadeverzekering voor inzittenden.

Meer over persoonlijke verzekeringen

Meer over persoonlijke verzekeringen
AOV en arbeidsongeschiktheid

Wat doe jij bij arbeidsongeschiktheid?

Je hoopt natuurlijk dat het je niet overkomt: arbeidsongeschikt raken. Maar wat doe je als je er toch mee te maken krijgt? En wat kun je doen om arbeidsongeschiktheid te voorkomen?

Sluiten