marieke

Rechtsbijstand voor zzp'ers

Ook als zzp'er loop je op allerlei manieren het risico om bij een juridisch geschil betrokken te raken. De kans daarop neemt alleen maar toe. Denk aan een leverancier die zijn afspraken niet nakomt, een twistpunt over een bouwvergunning, een geschil over een arbeidscontract. Of een conflict over schade, veroorzaakt door derden.

 

Misschien heb je nog een rechtsbijstandverzekering uit de tijd dat je in loondienst was. Maar vergis je niet, die dekt niet de risico's die je als zzp'er loopt! Je zult dus voor je zakelijke rechtsbijstand op zoek moeten naar een nieuwe verzekering.

Hoe kan ik me verzekeren?
Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische bijstand. Inclusief gerechtelijke procedures door een onafhankelijke rechtshulporganisatie bij vrijwel alle geschillen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Je kunt dan rekenen op de behandeling van geschillen op het terrein van arbeidsrecht, sociale wetgeving, geschillen over je bedrijfspand, verzekeringen en vergunningen.

Ook geschillen met leveranciers van diensten, producten en materialen, en geschillen met afnemers worden behandeld. Voor incassozaken heb je volledige rechtsbijstand. Bij de behandeling kun je een onbeperkt beroep doen op de juridische deskundigen. Als er een externe deskundige nodig is, wordt dat vaak ook tot een bepaald bedrag (bijvoorbeeld tot €30.000).

Kijk hier als u wilt zien wat de mogelijkheden zijn.

Bijgewerkt op: 17-11-2020

Wat vind je van dit artikel?

x5
x4

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Persoonlijke verzekeringen

Wanneer je van start gaat als zelfstandig ondernemer, is het goed om te weten dat je vanaf dat moment zelf verantwoordelijk bent voor het afdekken van eventuele persoonlijke arbeidsrisico's en het opbouwen van pensioen.

Of jij hier qua verzekeringen iets mee wilt doen is uiteraard helemaal aan jou, maar wij raden je wel aan om in ieder geval serieus te kijken naar de mogelijkheden voor starters op het gebied van arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.

  1. Arbeidsongeschiktheid
  2. Beroepsaansprakelijkheid
  3. Pensioen
  4. Overlijden

Verzeker je graag alles in een keer? Stel dan een pakket samen met Interpolis ZekerVanJeZaak.

Zzp verzekeringen

Ga jij starten als zelfstandige professional of freelancer? Dan hoef je vaak minder te verzekeren dan met een grotere onderneming. De totale premie kan dan lager uitvallen. Lees hier welke verzekeringen voor zzp'ers relevant zijn.

Verzekeringen voor personeel

Heb je juist wel personeel in dienst? Dan heb je een aantal extra verzekeringen nodig. Denk hierbij aan het verzekeren op het gebied van verzuim en personeel. Lees hier meer over verzekeringen voor personeel.

Created with Sketch.

Zakelijke rekening eerste 6 maanden gratis

Start nóg sterker in 2021 met een zakelijke rekening en krijg meer grip op je geldzaken.

 

Je zakelijke rekening is de eerste 6 maanden gratis inclusief pinpas, internetbankieren en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 

 

Bekijk je voordeel

 

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

  • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
  • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
  • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 7.829 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.