marieke

ZZP Nederland vertrekt bij pensioenfonds schilders

ZZP Nederland heeft zich teruggetrokken uit het BPF Schilders. Dit is een pensioenfonds dat ook verplicht gesteld is voor zelfstandige schilders. De belangenorganisatie gaat weg, omdat het pensioenfonds blijft aansturen op een voortzetting van deze verplichting.

Het BPF Schilders schrijft op zijn website dat het zijn tijd ver vooruit is. Het pensioenfonds regelt namelijk al een geruime tijd ook pensioen voor ZZP’ers. Volgens ZZP Nederland is het een groot aantal zelfstandigen echter een doorn in het oog dat de pensioenregeling verplicht is. ‘Veel schilders hebben al jaren moeite met het betalen van de hoge premies voor hun pensioen en willen graag van de verplichting af‘, aldus de belangenorganisatie in een nieuwsbericht.

ZZP Nederland stoort zich ook aan de wijze waarop het pensioenfonds omgaat met vroegpensioen. Zo raakt een schilder in loondienst zijn recht op vroegpensioen kwijt zodra hij start als zelfstandige. De belangenorganisatie vindt dit ‘onrechtvaardig en onacceptabel’. ZZP Nederland is samen met drie andere belangenorganisaties overigens mede-initiatiefnemer van een nieuw pensioenfonds voor ZZP’ers. Deelname aan dit pensioenfonds zal op vrijwillige basis zijn.

Lees het oorspronkelijke bericht op de website van ZZP Nederland.

Gepubliceerd op:
22-07-2014

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Persoonlijke verzekeringen

Wanneer je van start gaat als zelfstandig ondernemer, is het goed om te weten dat je vanaf dat moment zelf verantwoordelijk bent voor het afdekken van eventuele persoonlijke arbeidsrisico's en het opbouwen van pensioen.

Of jij hier qua verzekeringen iets mee wilt doen is uiteraard helemaal aan jou, maar wij raden je wel aan om in ieder geval serieus te kijken naar de mogelijkheden voor starters op het gebied van arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.

  1. Arbeidsongeschiktheid
  2. Beroepsaansprakelijkheid
  3. Pensioen
  4. Overlijden

Verzeker je graag alles in een keer? Stel dan een pakket samen met Interpolis ZekerVanJeZaak.

Zzp verzekeringen

Ga jij starten als zelfstandige professional of freelancer? Dan hoef je vaak minder te verzekeren dan met een grotere onderneming. De totale premie kan dan lager uitvallen. Lees hier welke verzekeringen voor zzp'ers relevant zijn.

Verzekeringen voor personeel

Heb je juist wel personeel in dienst? Dan heb je een aantal extra verzekeringen nodig. Denk hierbij aan het verzekeren op het gebied van verzuim en personeel. Lees hier meer over verzekeringen voor personeel.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.