john@encontent.nl

Voorkom inbraak en diefstal in je bedrijf of in je bus

De diefstal van waardevolle spullen uit je kantoor, bedrijfshal of bestelbus. Daar zit je als ondernemer niet op te wachten natuurlijk. Deze tips verkleinen de kans dat je slachtoffer wordt van inbraak of diefstal.

Diefstal apparatuur onderweg

Zijn jij en je laptop, mobiele telefoon of tablet onafscheidelijk en neem je ze overal mee naartoe? Of heb jij voor je werk altijd een fotocamera of videoapparatuur bij je? Onthoud dat deze niet alleen voor jou interessant zijn. Juist dit soort apparatuur trekt gelegenheidsdieven aan.

 1. Draag je apparatuur op straat in een stevige, afgesloten tas. En kijk op drukke locaties goed om je heen.
 2. Op je flexwerkplek of in het openbaar vervoer houd je alle apparatuur het best onder handbereik. Verlies ze niet uit het oog.
 3. Haal apparatuur altijd uit je auto of schakel ze in ieder geval uit, want dieven kunnen je apparaat vinden door het wifi- of GPS-signaal op te pikken. Een laptopkluis in je auto helpt ook.

Diefstal uit je bestelbus

Niet alleen je bus, maar ook de inhoud heeft vaak een grote aantrekkingskracht op dieven. Gereedschappen en materialen zijn gemakkelijk verhandelbaar en dus een aantrekkelijke buit. En zonder je spullen krijg jij geen klus geklaard.

 1. Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Haal waardevolle spullen na het werk uit je bestelbus en berg ze veilig op.
 2. Parkeer je bestelbus dicht bij een hek of muur, zodat inbrekers de deuren niet kunnen openen. Een trekhaak- of bijzetslot op de schuifdeur zorgt ervoor dat inbrekers de deuren van je bus niet kunnen openbreken.
 3. Berg apparatuur veilig op in een laptopkluis. Hiermee scherm je het signaal van deze apparatuur af. Zo kunnen inbrekers je telefoon, laptop of tablet niet opsporen.

Diefstal ván je bestelbus

 1. Haal altijd de sleutels uit het contact als je uitstapt en sluit je bestelbus af. Oók als je in de buurt blijft.
 2. Parkeer je bestelbus ’s avonds in een afgesloten garage of achter een hek. Of duidelijk in het zicht op een goed verlichte parkeerplaats.
 3. Installeer een diefstalalarm en extra sloten op je bestelbus. Zoals een slot op de versnellingsbak en het stuur.

ZekerVanJeBus

Natuurlijk kun je diefstal en inbraak nooit helemaal voorkomen. Voor je bestelbus bedacht verzekeraar Interpolis een slimme diefstaloplossing: ZekerVanJeBus. Hiermee spoort Interpolis jouw gestolen bestelbus binnen Europa voor je op. En ze zorgen ervoor dat je jouw bestelbus weer zo vlug mogelijk terugkrijgt.

Inbraak bij je werkplek thuis

Werk je vanuit huis? Of sla je je gereedschappen of voorraad thuis op? Neem dan voldoende maatregelen om je spullen te beschermen tegen inbraak en diefstal.

 1. andres

  Voorkomen is beter

  Komt je bedrijf (gedeeltelijk) stil te liggen door brand, storm, inbraak, diefstal, een aanrijding of waterschade? Met de stagnatie-verzekering is deze schade en eventuele misgelopen winst gedekt.

  Bereken je premie

  Berg waardevolle spullen veilig en uit het zicht van inbrekers op.
 2. Plaats op alle ramen en deuren sloten die voldoen aan het politiekeurmerk. Sluit de tussendeur naar je werkruimte af. En installeer een alarminstallatie.
 3. Bescherm de voorraad in je garage: beveilig de kanteldeur met speciale sloten.

ThuisWacht

Ook voor thuis bedacht Interpolis een slimme oplossing: Interpolis ThuisWacht. Dit is een huisbeveiligingssysteem met een slimme camera en sensoren. Bij inbraak krijg je een bericht op je mobiele telefoon, dat je eenvoudig doorzet naar een professionele beveiliger als dat nodig is.

 • Meer handige diensten en producten om diefstal onderweg en uit huis te voorkomen vind je in de Interpolis InterventiewinkelZoals een handig zakje om je sleutels veilig in op te bergen.

Verzekeren tegen diefstal en inbraak

Met de juiste verzekering krijg je een vergoeding als je spullen kwijtraakt door diefstal. Hieronder vertellen we je welke verzekeringen je kunt afsluiten voor je waardevolle spullen.

 • Draagbare elektronische hulpmiddelen onderweg verzekeren
  In je auto, in de trein of op een flexibele werkplek: buitenshuis zijn je laptop, smartphone, tablet of camera niet verzekerd voor schade of diefstal. Maar wel met een draagbare elektronische hulpmiddelverzekeringVaak is dit een aanvulling op de inventarisverzekering.
   
 • Je bestelbus verzekeren
  Met een WA Beperkt Cascoverzekering krijg je (schade door) diefstal en inbraak van je bestelbus vergoed.
   
 • De spullen in je bestelbus verzekeren
  Met een transportverzekering verzeker je alle spullen die je beroepsmatig in je bedrijfsauto vervoert. En alle spullen die je door een beroepsvervoerder laat vervoeren. Denk aan je materialen, gereedschappen of de producten die je ophaalt of bezorgt bij je klanten.
   
 • Je inventaris verzekeren
  Informeer of je particuliere inboedelverzekering ook je zakelijke inventaris aan huis verzekert en tot welk bedrag. Als het nodig is, kun je ook een zakelijke inventarisverzekering afsluiten.
   
 • Je voorraad verzekeren
  Heb je voorraad in huis of in je garage opgeslagen? Meestal heb je een voorraadverzekering nodig om je voorraad te verzekeren tegen diefstal. Vraag na hoe dit zit bij jouw verzekeraar.

Bijgewerkt op: 12-07-2019

Wat vind je van dit artikel?

x5
x7

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Verzekeringen voor jouw bedrijf

Als ondernemer loop je niet weg voor risico’s. Deze horen nu eenmaal bij het ondernemerschap. Maar bij sommige risico's sta je wat langer stil, omdat ze de continuïteit van je onderneming sterk kunnen beïnvloeden.

Welke risico's dat voor jouw bedrijf zijn, hangt af van de omvang en de sector waarin je werkt. Hieronder vind je de belangrijkste bedrijfsverzekeringen op een rij: 

 1. Aansprakelijkheid 
  Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt andermans (letsel)schade door jouw schuld. Weten wat je moet regelen? Check onze gratis whitepaper over aansprakelijkheid.
 2. Beroepsaansprakelijkheid
  Komt vooral van pas als je een adviserend beroep hebt en aansprakelijk kunt worden gesteld voor foutief advies (met grote financiële gevolgen).
 3. Gebouw
  Vergoedt schade aan jouw kantoorruimte door brand, water, inbraak of diefstal. 
 4. Inventaris/voorraad
  Verzeker je spullen tegen brand, diefstal of inbraak.
 5. Verkeer
  Verzeker je auto, bestelbus of werkmaterieel met een zakelijke autoverzekering. Dit kan via een WA-, WA-Beperkt Casco- of allriskverzekering. 
 6. Rechtsbijstand
  Juridische ondersteuning bij zakelijke conflicten. Denk aan een klant die zijn rekening niet betaalt.
 7. Bedrijfsstagnatie
  Een uitkering voor doorlopende kosten als jouw bedrijf stil komt te liggen bij - bijvoorbeeld - schade door brand of storm.
 8. CAR-verzekering (voor ondernemers in de bouw)
  Vergoedt schade aan een bouwwerk door een storm of constructiefout.
 9. Kredietverzekering
  Met een kredietverzekering heb je de zekerheid dat je jouw geld ontvangt. 
 10. Transport
  Vergoedt schade aan de lading tijdens transport. Of je dit vervoer nu zelf regelt of uitbesteedt. 

Aansprakelijkheid: een gratis whitepaper 

Als ondernemer durf je best een beetje risico te nemen. Maar ben jij goed voorbereid als je aansprakelijk wordt gesteld? De kosten kunnen enorm oplopen. Lees alles over de aansprakelijkheid van jouw bedrijf in de whitepaper die we hierover opgesteld hebben. 

Doe mij die gratis PDF maar

Overzicht bedrijfsverzekeringen

De hoogte van je premie hangt af van hoeveel je wilt verzekeren, wat voor soort bedrijf je hebt, of je medewerkers in dienst hebt en hoeveel omzet je draait. Gebruik de rekentool om uit te rekenen hoeveel het kost om jouw bedrijf te verzekeren. Je weet dan meteen welke verzekeringen nodig zijn voor jouw zaak.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Created with Sketch.

Maak een ijzersterke start

Ga aan de slag met de Startversterker. Een gratis tool voor startende ondernemers. 
 

 • tests, must-do's, tips en expert-inzichten
 • in je eigen tempo, waar en wanneer jij wil
 • houd bij hoe sterk je van start gaat​

Naar de Startversterker >

Goed bezig: ruim 5.044 ondernemers zijn al sterker gestart

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.