Zo bescherm je je winkel tegen inbraak

Bijgewerkt op 27 september 2021
5 min  leestijd
0
Image
Mistbeveiliging

In de detailhandel kan een inbraak behoorlijk roet in het eten gooien. Je werkt dagelijks hard om je klanten tevreden je winkel uit te laten gaan, daarvoor heb je ook je voorraad nodig. Lees snel verder voor tips over inbraakbeveiliging voor bedrijfspanden.

Beveiliging tegen inbraak noodzakelijk

Als ondernemer wil je maar één ding: tevreden klanten, die zorgen voor een goede omzet. Dus zorg je dat je je zaken op orde hebt en doe je iedere dag weer je uiterste best om je klant goed van dienst te zijn.

Je haalt de juiste spullen en tools in huis, zorgt voor voldoende voorraad en richt je winkel goed in. Een inbraak kun je missen als kiespijn. Want zonder voorraad of in een overhoop gehaalde winkel kun jij niet ondernemen. Daarom is beveiliging van je bedrijfspand erg belangrijk.

Veel gedoe na een inbraak in je winkel

Na een inbraak ga je daarom hard aan het werk om alles weer op orde te krijgen. Er is ontzettend veel te doen en te regelen, denk bijvoorbeeld aan:

 • Puinruimen, zodat de zaak weer toonbaar is.
 • Nauwkeurig inventariseren wat er meegenomen is
 • Eventuele inbraakschade aan je pand laten herstellen
 • Afstemmen met je verzekeraar wat er precies gebeurd is en wat de vervolgstappen zijn. Waarschijnlijk krijg je ook vragen over de alarminstallatie van je bedrijfspand.
 • Alles wat er gestolen is opnieuw bestellen, zodat jij weer kunt leveren aan je klanten

Hoe langer de levertijd, hoe langer de periode dat je ‘nee’ moet verkopen aan je klanten. Die vervelende nasleep van een inbraak is precies waar ondernemers de meeste moeite mee hebben. Daarom is

Minder omzet na een inbraak

Inbrekers weten vaak precies wanneer ze hun slag kunnen slaan: op die momenten dat de voorraad extra hoog is. Dat zijn ook nét de belangrijke omzetweken voor je winkel.

De weken voor de feestdagen bijvoorbeeld. Of juist aan het begin van een nieuw seizoen, als de producten nog exclusief zijn en de marktwaarde extra hoog is. 

Juist dan heb jij je voorraad hard nodig. Klanten wijken anders noodgedwongen uit naar de concurrent, een flinke domper voor jouw omzet.

Image
Verzekeringen, kapotte deur

Voorkomen is beter

Komt je bedrijf (gedeeltelijk) stil te liggen door brand, storm, inbraak, diefstal, een aanrijding of waterschade? Met de stagnatie-verzekering is deze schade en eventuele misgelopen winst gedekt.

Bereken je premie

Hoe vaak komt inbraak in winkels voor?

Bij meer dan 10% van de detailhandels wordt jaarlijks één of meer keer ingebroken. Het duurt gemiddeld maar drie tot vier minuten voordat de inbrekers er met de buit vandoor zijn.

Zelfs als het inbraakalarm afgaat, is de kans klein dat de politie op tijd ter plaatse is om de inbrekers in hun kraag te vatten. Helaas kunnen inbrekers in die korte tijd wel veel schade en gedoe veroorzaken. Zeker wanneer je geen goede beveiliging tegen inbraak hebt.

Tips: pand beveiliging voor ondernemers

Hieronder lees je een aantal handige preventietips om jouw zaak te beschermen tegen inbraak.

 • Zorg voor een gebalanceerde inbraakbeveiliging voor bedrijven
  Een inbreker wil niet gezien, gehoord of herkend worden. Zorg daarom voor een combinatie van verlichting, inbraakalarm en camera’s om de kans op ontdekking te vergroten. Grote kans dat inbrekers zich bedenken als ze zien dat je beveiliging goed op orde is. 
 • Denk als een inbreker
  Ga op zoek naar de zwakke plekken in je beveiliging. Hoe komt een inbreker het makkelijkst binnen? En wat kun jij doen om dit te voorkomen of te vertragen?
   
 • Neem extra beschermingsmaatregelen bij diefstalgevoelige producten
  Rookwaren, parfum en kleding zijn populair bij inbrekers. Ze zijn veel waard, gemakkelijk mee te nemen en eenvoudig te verkopen. Dat vraagt om extra beveiligingsmaatregelen, zoals een inbraakwerend rolluik voor de rookwarenkast en het parfumrek.

  Ook handig: hang kledinghangers altijd om en om, zodat inbrekers niet in één snelle beweging alle kleding van een kledingrek mee kunnen grissen.

 • Verbeter het alarmsysteem van je bedrijf direct na een inbraak
  Veel ondernemers schaffen na een inbraak direct nieuwe voorraad en inventaris aan, maar vergeten de inbraakbeveiliging te verbeteren. Heel begrijpelijk in alle hectiek, maar niet zo handig. De inbrekers weten namelijk uit ervaring hoe ze gemakkelijk binnen kunnen komen én ze kennen de weg!

Mistbeveiliging als inbraakbeveiliging

Zeker in de detailhandel is mistbeveiliging een effectieve aanvulling op het alarmsysteem van je bedrijf. Inbrekers komen de winkel vaak vooraf verkennen en weten daardoor bij een inbraak precies de weg. Maar niet als je jouw zaak beschermt met mistbeveiliging!

Mistgenerator

Zodra het inbraakalarm afgaat, vult de mistgenerator je winkel in een paar tellen met een dichte mist. Die mist is onschadelijk voor je spullen, of het nu kleding is of een andere inrichting.

De inbrekers zien letterlijk geen hand voor ogen meer en maken dat ze wegkomen, zonder buit. Als je na de inbraak je pand goed doorlucht, verdwijnt de geur- en kleurloze mist vanzelf.

Inbrekers weten maar al te goed dat ze bij mistbeveiliging geen schijn van kans hebben, daarom schrikt de waarschuwingssticker op de winkelruit ze meestal vooraf al af.

Wil je hier meer over weten? Bekijk dan deze video om te zien wat de ervaringen van andere ondernemers zijn met mistbeveiliging:

Hoe verzeker ik mijn inventaris en voorraad?

Schade door bijvoorbeeld brand, wind, inbraak of water kan vervelende gevolgen hebben voor je gebouw, voorraad of inventaris. Met de gebouwen, voorraad en inventaris verzekeringen dek je deze risico’s af.

De bedrijfsschadeverzekering is er voor misgelopen inkomsten als je onderneming stilvalt door bijvoorbeeld brand of inbraak. Zo kun jij met een gerust hart ondernemen en je weer focussen op je klanten en op de groei van je bedrijf.

Image
Calculator verzekeringen berekenen

Rekentool verzekeren

Welke verzekeringen passen bij jouw bedrijf?

Bereken je premie

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging voor bedrijven

 • Inbraakbeveiliging voor bedrijfspanden: waar moet je aan denken? Met een gedegen beveiligingssysteem voor je bedrijf ben je inbrekers te slim af. In dit artikel lees je hoe vaak inbraak in bedrijfspanden voorkomt en hoe je aan de slag kunt met pand beveiliging.
 • Inbraakbeveiliging in je bestelbus, hoe pak je dat aan? Helaas zien inbrekers je bestelbus ook als een mogelijk doelwit. Benieuwd wat je hier tegen kunt doen? Bekijk de preventietips in dit artikel.

Meer over verzekeringen voor jouw bedrijf

Meer over verzekeringen voor jouw bedrijf

Elke week handige tips in je mailbox?

Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief van IkGaStarten en mis geen praktische handvatten om van jouw start een succes te maken!

Sluiten