marieke

Arbeidsongeschiktheid ZZP'ers onder de loep

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) publiceert binnen enkele weken de resultaten van het eigen onderzoek onder ZZP'ers naar arbeidsongeschiktheid en de (on)mogelijkheden zich hiervoor te verzekeren.

 

De AFM besloot tot het onderzoek op basis van de vele klachten van ZZP'ers over onduidelijke en veel te dure arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV's).

Interessante doelgroep
Volgens de meest recente CBS-cijfers zijn er in ons land nu 708.000 ZZP'ers. Velen van hen zijn niet of nauwelijks verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dat terwijl statistisch gezien één op de tien ZZP'ers arbeidsongeschikt raakt. Voor verzekeraars zijn de vele ZZP'ers een interessante doelgroep. Maar ze zijn er tot op heden niet in geslaagd de verzekeringen duidelijk en betaalbaar te maken.

Klantbelang centraal
Vorig jaar augustus deed de AFM een oproep aan ZZP'ers om uit te vinden welke problemen zij precies hadden met de AOV. Verzekeraars liggen onder de loep en moeten het klantbelang centraal stellen, vindt AFM. Bij ZZP'ers telt dat extra zwaar, omdat arbeidsongeschiktheidsverzekeringen vaak een hoge premie kennen en de financiële consequenties van arbeidsongeschikt groot kunnen zijn. Voor de ZZP'ers is het oordeel dat de AFM op korte termijn zal vellen, cruciaal.

Gepubliceerd op:
09-03-2011

Wat vind je van dit artikel?

Fijn dat je dit interessant vond. Wekelijks ondernemerstips ontvangen?

Lees meer

Zzp

Van freelance tekstschrijvers tot metselaars en van belastingadviseurs tot verpleegkundigen: in vrijwel elke branche kun je aan de slag als zelfstandige zonder personeel. Maar waar begin je? Hieronder geven we jou informatie en tips over hoe je een succesvolle start maakt als zzp'er:

  1. Schrijf een goed ondernemingsplan 
  2. Meld je aan bij de Kamer van Koophandel (KvK)
  3. Reken het juiste uurtarief. Tip: download hier de gratis PDF en ontvang onze tips direct in je mailbox
  4. Goed je administratie regelen? Overweeg het openen van een zakelijke rekening
  5. Blijf op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van de VAR, modelovereenkomsten/wet DBA en opdrachtgeversverklaringen.
  6. Lees meer over de populairste rechtsvorm voor startende zzp'ers: de eenmanszaak

Tip: vind je het lastig om jouw ideeën op papier te zetten in een ondernemingsplan? Download dan hier vrijblijvend een gratis voorbeeldplan voor zzp'ers.

Created with Sketch.

Gratis tips voor ondernemers ontvangen?

Dat kan met de wekelijkse nieuwsbrief van IkGaStarten. Meld je gratis aan en start nóg sterker!
 

Ja ik wil die tips >

Meld je aan

Haal alles uit de Startversterker. Bewaar artikelen, notities en checklists. Werk aan een ijzersterke start. In je eigen tempo, waar en wanneer jij wil.